POLICIJA U AKCIJI

1645 0

SLAVONSKI BROD, 23. travanj 2012. – Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su u subotu uhitili 27-godišnjaka nad kojim su kriminalističkim istraživanjem potvrdili sumnju u kazneno djelo zlouporaba opojnih droga.

Temeljem sudskog naloga izvršena je pretraga doma i prostorija koje on koristi na području općine Bukovlje, kojom prilikom je pronađeno 129,8 grama marihuane i 60 komada stabljika indijske konoplje. U suradnji sa državnim odvjetništvom 27-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan sucu istrage, koji mu je odredio pritvor.

Danas je u policijskoj upravi održana izvanredna konferencija za novinare na kojoj je bilo riječi o zapljeni droge. Nakon što je glasnogovornica ukratko predstavila temu, na pitanja novinara su odgovarali pomoćnik načelnika Policijske postaje Slavonski Brod Dražen Puljko i policijski službenik Ivica Kovačević. Istaknuli su kako je 27-godišnjak uzgajao u svom manjem priručnom laboratoriju indijsku konoplju, koja je bila zasađena u raznim posudama. Namjera mu je bila daljnje konzumiranje i dilanje droge na području Županije brodsko-posavske. Nad njim je dovršenim kriminalističkim istraživanjem potvrđena sumnja u kazneno djelo zlouporaba opojnih droga, te je uz kaznenu prijavu predan sucu istrage. Pomenuli su također i to da cijena po biljki na narkotržištu varira, no u ovom trenutku vrijednost biljki nije velika, obzirom da je otkrivanjem uzgoja prekinuta daljnja proizvodnja. Inače je sukladno odredbama Kaznenog zakona za ovo kazneno djelo predviđena kazna zatvora najmanje tri godine.

Related Post