Cerničani pobijedili Oriolik

454 0

23. travanj 2012. – Jčer su nogometaši cerničke Mladosti u

županijskom derbiju pobijedili s minimalnih, ali više nega zaslužnih 1:0 (0:0) solidnu momčad Oriolika iz Orovca u 23. kolu 3.HNL, Istok. Kao što se i očekivalo županijski derbi odigran je u vrlo dinamičnoj, dobrim dijelom izjednačenoj i borbenoj igri, gdje su Cerničani imali daleko više prilika i izgleda za veću pobjedu. Međutim, gosti su imali vrlo dobrog vratara i agresivnu obranu, pa je postignuta minimalna pobjeda. Počelo se inače vrlo žustro i već u 2. minuti Mulac je dobio žuti karton. Opća karakteristika utakmice je da je sudac Dario Bel iz Osijeka podijelio čak 10 žutih kartona, po 5 na svakoj strani, iako utakmica nije bila gruba, ali je klizak teren od kiše pospješio neke nerezonske startove. Ipak, opći je utisak da je kartona bilo i odviše. Kiša je počela, zanimljivo, u 6. minuti upravo u trenutku kada je Martinović pogodio lijevu vratnicu jednim razantnim udarcem. Vratar je bio nemoćan, ali lopta se odbila izvan terena. Dvije minute kasnije Marko Kao brani jedan silovit nalet gostiju, a minutu kasnije Cerničani uzvraćaju. Kliska lopta činila je probleme igračima obje momadi, pa se igralo uglavnom na razini dva šesnaeterca. U 22. minuti Martinović je ponovno bio u šansi kada je silovito pucao a vratar gosta krajnjim naporom obranio. Mladost igra protunapade, uglavnom preko lijevog boka gdje je Martinović bio glavni igrač domaćina. U 33. minuti velika prilika Bobana koji puca na gol iz punog zaleta i od sigurnog pogotka vratar brani.

 

U nastavku Oriolik pojačava napad, ali Mladost istom mjerom uzvraća. Najbolja prilika bila je 51. minuti kada je Jurić ubacio s lijeva, lopta ide paralelno s golnom crtom, ali ne ulazi u mrežu. U 53. minuti Martinović pravi ekshibiciju kada sjajnim driblingom prelazi čak četvoricu igrača, ali dodana lopta na suprotnu stranu nije prihvaćena od suigrača. Slijedi prilika Bobana u u 57. minuti, ali bez rezultata. Minutu kasnije Vlaović izvodi slobodni udarac sa oko 20 metara točno na glavu Terzića koji šalje loptu kraj gola.

 

A tada Mladost dolazi u vodstvo. Igrala se 72. minuta, bio je to još jedan brzi i učinkovit napad Cerničana i nakon duplog pasa lopte se dokopao Martinović i efektno poentirao u suprotnu stranu za vodstvo Mladosti od 1:0. Nižu se i dalje napadi jedne i druge strane, ali su napadi Mladosti daleko konkretniji. Tako Medved u 85. minuti, nakon što je zamijenio u 73. minuti Terzića, sjajno šutira. a vratar Oriolika jedva je spasio pogodak.Ponovno je Medved u akciji minutu kasnije kada je u kritičnoj protuakciji Oriolika spasio domaća vrata. Međutim, to je načinio i vratar Cerničana Marko Kao kada je u 90. minuti sjajnom, rekli prvoligaškom paradom, izvadio jednu bombu Oriolikovon napadača iz sami rašlji. Dobio je frenetični pljesak gledališta i suigrača, jer takvu sjajnu paradu nismo vidjeli godinama. Isključivo je njegova zasluga što Oriolik nije izjednačio.

 

Tako je utakmica završila minimalnom, ali u cijelosti gledano potpuno zasluženom pobjedom Mladosti za koju su danas igrali:Kao 7, Dubravac 7,(od 64. Jurić 7), Jelančić 7 (od 46. Kalić 7), Boban 7, Vlaović 7, Lukšić 7, Akmačić 7, Mulac 7, Terzić 7 (od 73. Medved 7), Martinović 7.5, Kumić 7,5.uz trenera Dinka Terzića.Igrač utakmice Josip Martinović.

Related Post