POLICIJA POZIVA GRAĐANE NA OPREZ: Čuvajte se prevaranata i lopova

366 0

3. lipanj 2013. – Obzirom na češću pojavu kaznenih djela imovinskog

karaktera (prijevare, teške krađe, krađe), policija poziva građane na dodatan oprez. Žrtve takvih kaznenih djela uglavnom su starije osobe, no i osobe srednje životne dobi te je vrlo važno poduzeti osnovne mjere samozaštite. Potreban je oprez prilikom puštanja nepoznatih osoba u obiteljsku kuću, no isto tako treba biti dodatno oprezan, te držati na sigurnom mjestu i paziti na svoje predmete, novac i druge vrijednosti, zaključavati osobni automobil, ulazna vrata stana, a u slučaju izražene sumnje u dobre namjere nepoznatih osoba, izvijestiti policiju na broj 192.

 

ČUVAJTE SE MASAŽERKI – Sredinom prošlog tjedna (srijeda, 29. svibnja), po prijavi 64-godišnje građanke iz Slavonskog Broda, u njen obiteljski stan su došle dvije nepoznate ženske osobe, nudeći masažere. Dok je jedna osoba 64-godišnjakinju masirala i pokazivala kako upotrebljavati masažer, druga je iz spavaće sobe otuđila nekoliko desetaka tisuća kuna i nakit.

 

UKRALI JOJ VREĆICE S KUPLJENOM ROBOM – U Policijskoj postaji Slavonski Brod, zaprimljena je prijava od 41-godišnjakinje, da joj je netko, u petak (31. svibnja) od 11 do 11.30 sati, ispred trgovačkog centra u Slavonskom Brodu, Naselje Slavonija, sa bicikla koji je ostavila na parkiralištu, otuđila PVC vrećice sa kupljenim prehrambenim proizvodima.

 

STRGNULA JOJ LANČIĆ S VARTA I POBJEGLA – U Policijskoj postaji Nova Gradiška, u petak je zaprimljena prijava od 63-godišnjakinje, da su joj oko 17.15 sati u Relkovićevoj ulici u Novoj Gradiški, prišle dvije mlađe ženske osobe i pitale za put do crkve. Dok im je 63-godišnja žena objašnjavala put, jedna ženska osoba joj je strgnula lančić koji je imala oko vrata, te su obje pobjegle trkom.

 

TURSKOG VOZAČA POKRALI NA PARKIRALIŠTU – Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, zaprimili su prijavu, da je nepoznata osoba u vremenu od 23 do 9 sati (31. svibnja/1.lipnja), na autocesti, na parkiralištu benzinske postaje (Slavonski Brod – jug), iz otključanog kamiona otuđila nekoliko stotina eura, oštetivši tako 43-godišnjeg državljanina Turske.

 

Obzirom na češću pojavu kaznenih djela imovinskog karaktera (prijevare, teške krađe, krađe), policija poziva građane na dodatan oprez. Žrtve takvih kaznenih djela uglavnom su starije osobe, no i osobe srednje životne dobi te je vrlo važno poduzeti osnovne mjere samozaštite. Potreban je oprez prilikom puštanja nepoznatih osoba u obiteljsku kuću, no isto tako treba biti dodatno oprezan, te držati na sigurnom mjestu i paziti na svoje predmete, novac i druge vrijednosti, zaključavati osobni automobil, ulazna vrata stana, a u slučaju izražene sumnje u dobre namjere nepoznatih osoba, izvijestiti policiju na broj 192.

Related Post