PRVE IZJAVE ŽELJKA BIGOVIĆA

639 0

NOVA GRADIŠKA, 3. svibnja 2013. – Razlikom od 55 glasova u dramatičnoj završnici drugoga kruga lokalnih izbora za gradonačelnika i zamjenika Novogradiščani su većinsko povjerenje povjerili predstavnicima koalicije Hrvatske

demokratske zajednice i Hrvatske socijal-liberalne stranke.

Željko Bigović (HDZ) kao gradonačelnik, Ljiljana Lukačević (nezavisni kandidat) kao zamjenica gradonačelnika za društvene djelatnosti i Dario Ban (HDZ) kao zamjenik gradonačelnika za gospodarstvo vodit će Novu Gradišku u predstojećem mandatu.

Koji su prvi dojmovi i planovi novog gradonačelnika donosimo u kratkom interviewu nedugo nakon proglašenja rezultata.

 

Kakvi su prvi utiscii oko rezultata izbora?

 

Završio je drugi krug. Pobjedili su kandidati Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatske socijal-liberalne stranke Željko Bigović, Ljiljana Lukačević i Dario Ban. Zadovoljni smo rezultatom. Žao mi je što je malo manje ljudi izašlo na izbore i žao mi je što više građana nije iskoristilo svoje građansko i zakonsko pravo, te na neki način i obvezu. Želim pokazati i dokazati da se Novom Gradiškom može upravljati poštenjem, radom i transparentnošću što nije bio slučaj u protekle četiri godine. Mi garantiramo da će grad, što smo rekli u predizbornoj kampanji, imati vodstvo kojekojega se neće stidjeti ni jedan građanin Nove Gradiške.

Još jednom hvala svim građanima Nove Gradiške na ukazanom povjerenju meni i moji zamjenicima.

 

Koji će vam biti prvi koraci kada zasjednete na mjesto gradonačelnika?

 

Prvi koraci će nam biti sazivanje sjednice gradskog vijeća iz razloga što želimo kao prvo smanjiti stopu komunalnog doprinosa da bi našim građanima olakšali legalizaciju svojih stambenih i pomoćnih objekata. Kako smo također obećali našim građanima napravit ćemo reviziju trošenja sredstava gradskog proračuna i tvrtki u vlasništvu grada tako da ako netko ima odgovornost mora i odgovarati za ono što je uradio. To obećanje ostaje i to će biti temelj za sve buduće gradonačelnike.

 

Koji je vaš komentar u vezi ishoda izbora također drugog kruga u okolnim općinama N. Kapeli, Rešetarima, Starom Petrovom Selu i Slavonskom Brodu?

 

Čestitam pobjednicima i u okolnim općinama. Puno njih je ponovno izabrano. Lakše je ostati na vlasti, naravno ako ste dobro radili u protekle četiri godine. Poštujem volju birača i čestitam kolegama u Novoj Kapeli, Rešetarima i Starom Petrovom selu. U Slavonskom Brodu nije pobijedio kandidat Hrvatske demokratske zajednice ali je odziv u Slavonskom Brodu dobar. Velik dio birača dao je povjerenje HDZ-u. Bitno je to da će Nova Gradiška i Županija imati puno kvalitetniji odnos nego u protekle četiri godine.

 

Da li je postignut potencijalni dogovor oko većine u budućem sazivu Gradskog vijeća?

 

Sjest ćemo i dogovoriti se sa desnim i demokršćanskim strankama oko kvalitetnog funkcioniranja gradskog vijeća.

Related Post

HABITAT III

Autor - 01/09/2016 0
ZAGREB – U četvrtak, 1. rujna 2016. održano je u Multimedijalnom centruMuzeja Mimara u Zagrebu predstavljanje publikacije Nacionalni doprinos Republike…

Jadranka Kosor u Davoru

Autor - 05/11/2011 0
DAVOR, 5. studenog 2011. – Iznimno smo ponosni na svoj rad, u borbi protiv korupcije i kriminala, potpunom uređenju pravosuđa…