STANJE SIGURNOSTI – Ilegalni otkupljivači otpada pod nadzorom policije

371 0

SLAVONSKI BROD, 31. svibanj 2012. – Na području Policijske

uprave Brodsko-posavske tijekom protekla 24 sata evidentirano je devet kaznenih djela od kojih su svih devet kaznenih djela iz općeg kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta pet kaznenih djela su imovinska kaznena djela i to četiri kaznenih djela „Krađe“(kada je ukradena stvar male materijalne vrijednosti) i jedno kazneno djelo „Oštećenja tuđe stvari“.

 

Što se tiče stanja sigurnosti u cestovnom prometu, na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske tijekom protekla 24 sata dogodile su se četiri prometne nesreće od kojih jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i tri prometne nesreće s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je zadobila lake tjelesne ozlijede.

 

Tijekom protekla 24 sata evidentirano je i pet prekršaja i to dva prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i tri prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

 

Evidentiran je i jedan pronalazak neeksplodiranih ubojitih sredstava, koji su na siguran način uništili djelatnici za protueksplozijsku zaštitu.

 

Kaznena djela

 

Policija je jučer kriminalističkim istraživanjem došla do počinitelja za tri kaznena djela „Teške krađe“ (provaljivanjem). U jednom slučaju radi se o provaljivanju u garažu vlasništvo 65-godišnjakinje s područja općine Sibinj, kojom prilikom je počinitelj otuđio jedan trimer i motornu pilu marke „Stihl“, jedan perač za vozila, više raznih bušilica i jedan punjač za akumulatore. Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je ovo kazneno djelo počinio 20-godišnjak s područja općine Sibinj protiv kojeg slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu. U ostala dva slučaja radi se o provali u aparat za sokove i slatkiše u jednoj osnovnoj školi u Slavonskom Brodu i pokušaju otuđivanja alata nakon provaljivanja u jednu radionicu na području općine Vrpolje. Za ova kaznena djela je utvrđena osnovana sumnja da su ih počinili trojica maloljetnika u vezi čega slijede posebna izvješća Općinskom državnom odvjetništvu za mladež.

 

Prekršaji

 

U utorak u razdoblju od 10 do 14 sati policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su u suradnji s djelatnicima Ministarstva okoliša i prirode, Ispostava Slavonski Brod proveli na području Slavonskog Broda akciju pojačanog nadzora ilegalnih otkupljivača sekundarnih sirovina. Kontrolirane su četiri muške osobe u dobi od 28, 36, 41 i 66 godina. Prilikom nadzora kod tri osobe ( 28, 41 i 66 godina ) utvrđeni su prekršaji iz Zakona o otpadu za koje će djelatnici Ministarstva okoliša i prirode podnijeti optužne prijedloge Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu.

 

Projekt „Moj prijatelj – policajac II“

 

Policijski službenici Policijske postaje Vrpolje su 25. svibnja od 9,30 do 11 sati u sklopu obilježavanja dana škole u Osnovnoj školi „Viktor Car Emin“ u Donjim Andrijevcima, a u suradnji s djelatnicima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donji Andrijevci proveli projekt „Moj prijatelj – policajac II“. Tom prilikom bilo je prisutno oko 250 učenika zajedno s ravnateljicom i nastavnicima, te roditeljima učenika. Policijski službenici su tom prigodom prezentirali opremu koju koriste u svakodnevnom radu. Projekt je uspješno proveden uz pohvale od roditelja, nastavnika, a posebno ravnateljice osnovne škole uz obećanje da će projekt biti objavljen u učeničkom listu škole.

Related Post