STK STRMAC: Odličan kraj odlične sezone za mlade novogradiške stolnotenisače

1805 0

Seniori se plasirali u prvu hrvatsku ligu istok, a na turniru top 8 za klince i najmlađe kadete održanom u Slavonskom Brodu Niko Matić i Ivana Strinić osvojili zlatne medalje
NOVA GRADIŠKA, 9. lipnja 2019. -Ova, za stolnotenisače Strmca po mnogo čemu odlična sezona, došla je do svog kraja. Seniori su svoje obavili već prije tri tjedan plasmanom u prvu hrvatsku ligu istok. Protekla dva vikenda mlađe kategorija kluba su odradile svoje obveze. Prvi vikend u 6 mjesecu na programu u Slavonskom Brodu su bili kvalifikacije za držani turnir sportskih igara mladih, koji će održati u kolovozu u Splitu.

U srednjoj starosnoj kategoriji Enio Funes je zauzeo prvo mjesto, a Luka Kruljac drugo. Tim uspjehom Enio je osigurao odlazak Split. U ovoj kategoriji igrači Strmca su do finala došli bez poraza. U najmlađoj kategoriji Marko Kruljac je bio drugi, a Nadan Capan treći. Impresivan turnir je odigrao Marko koji je do finala morao odigrati 5 mečeva i imao je svih 5 pobjeda.  Poražen je tek u finalu.

Prošli vikend, također u Slavonskom Brodu, održao se regionalni turnir top 8 za klince i najmlađe kadete. To je završni turnir na kojem pravo nastupa imaju igrači koji se nalazi na prvih 8 mjesta regionalne rang liste.

U subotu u kategoriji najmlađih kadeta Nadan Capan i Marko Kruljac  su imali skor 5 pobjeda i 2 poraza. Nadan je u konačnom plasmanu treći a, Marko četvrti.  Ivana Stanić je kategoriji najmlađih kadetkinja zauzela treće mjesto.

U nedjelju su osvojena dva zlata. Niko Matić u kategoriji klinaca potvrđuje status prvog favorita i bez poraza osvaja zlatnu medalju i ukupno prvo mjesto na regionalnoj rang listi. Ivana Stanić je imala skor 6:1,  kao i još dvije igračice. Zahvaljujući set razlici u međusobnim susretima Ivana je zauzela prvo mjesto. Čestitke Ivani koja je u dva dana uspjela odigrati dva zahtjevna turnira.

Sezona završava iduću subotu kad mlade snage STK STRMCA idu na turnir u Privlaku.

Da bi se i u idućoj sezoni nastavio uspješan put STK STRMCA preko ljetnog raspusta nema pauze. Trenirat će se svaki dan u dvorani za male sportove iza starog suda. Satnica  treninga je prilagođena školskim praznicima. Pozivamo sve zainteresirane da dođu i probaju ovaj napeti i zanimljiv sport.  (STK Strmac)

Related Post