93 NOVOZARAŽENE OSOBE U BPŽ: U slavonskobrodskoj bolnici 29, u novogradiškoj bolnici 13, u samoizolaciji 1.135 osoba

1529 0

SLAVONSKI BROD, 4.  studeni  2020. –  Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježena su 93 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2. U tijeku je epidemiološka obrada pozitivnih osoba i njihovih kontakata. Nema preminulih osoba u zadnja 24 sata. Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 1.725, dok je broj aktivnih slučajeva 545.

Hospitalizirane su ukupno 42 osobe (6 osoba manje nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 29 osoba, a u novogradiškoj bolnici 13 osoba. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 1.135 osoba (196 osoba više nego prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije poziva organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih, a građane da na njima ne sudjeluju. Pridržavanje svih donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Related Post

ZAŠTIĆENI KRAJOBRAZ GAJNA

Autor - 18/11/2013 0
Na Gajni u općini Oprisavci u petak je svečano otvoren rekonstruirani „Stan na Gajni“, izgrađen u formi tradicionalnog šokačkog stana.…