STOŽER CZ BPŽ: Do sada 8 pozitivnih slučajeva, 7 je na liječenju, a jedna je osoba preminula

421 0

SLAVONSKI BROD, 1. travanj 2020. – Nalazi briseva svih testiranih osoba na COVID-19 pristigli tijekom jutra bili su negativni. U Brodsko-posavskoj županiji je do sada zabilježeno 8 pozitivnih slučajeva od čega je jedna osoba ranije preminula tako da se u izdvojenim jedinicama brodske Opće bolnice nalazi 7 pozitivnih osoba na liječenju- navodi u priopćenju Stjepan Bošnjaković, načelnik Stožera CZ Brodsko-posavske županije
-Glavna aktivnost tijekom današnjeg dana usmjerena je na preuzimanje i distribuciju zaštitne opreme za zdravstvene i socijalne ustanove i ostale dionike u sustavu civilne zaštite.
U karantenskom objektu do sada je smješteno u samoizolaciju 12 osoba od čega su 2 osobe napustile karantenski objekt po isteku 14 dana samoizolacije. Trenutno se u karantenskom objektu nalazi 10 osoba od čega je njih 6 došlo iz Njemačke, a po 1 iz Francuske, Češke, Austrije i Španjolske.
Načelnik Stožera CZ Brodsko-posavske županije izvijestio je Lovački i Športsko ribolovni savez Brodsko-posavske županije o zabrani lova i sportskog ribolova u rekreativne i sportske svrhe te zatražio provedbu i poštovanje zabrane u suradnji sa lovačkim i ribolovnim udrugama.
Današnjim tumačenjem nacionalnog Stožera CZ omogućuje se rad pekarnicama od 06 – 17 sati čime se one jednim dijelom izuzimaju iz Odluke o radnom vremenu. Čim Odluka nacionalnog Stožera CZ stigne županijskim stožerima, ići će u primjenu – piše u priopćenju Stožera CZ Brodsko-posavske županije.

Related Post