STOŽER CZ BPŽ: Još 4 osobe pozitivne na virus SARS-CoV-2, tri na liječenju, jedna na respiratoru

1307 0

SLAVONSKI BROD , 18. srpnja 2020. – U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije četiri (4) su nove pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2. Tri su osobe kontakti već ranije potvrđenih pozitivnih osoba, dok se za jednu osobu ne zna izvorište zaraze te je u tijeku epidemiološka obrada njenih kontakata.

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 142, dok je broj aktivnih slučajeva 72. Na bolničkom se liječenju nalaze 3 osobe (1 manje u odnosu na prethodni dan) od kojih je 1 osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 340 osoba (31 manje u odnosu na prethodni dan).

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije na području Brodsko-posavske županije, Stožer CZ Brodsko-posavske županije poziva sve građane na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana , navodi u današnjem priopćenju načelnik STOŽERA CZ BPŽ.

Related Post