STOŽER CZ BPŽ: Potvrđena još jedna osoba oboljela od COVID-19 na području županije

2249 0

Autor bpz.hr

Slavonski Brod, 23. ožujka 2020. Stožer civilne zaštite RH donio je danas Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj. O tome je županijski Stožer CZ , odnosno načelnik stožera Stjepn Bošnjaković izvijestio javnost putem tiskovne konferencije.

Dr. Ante Cvitković iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo BPŽ kao i ravnatelj slavonskobrodske bolnice dr. Josip Samardžić izvijestili su kako je na području Brodsko-posavske županije danas potvrđena još jedna osoba s oboljenjem od COVID-19 te ona ima blaže simptome bolesti.

Župan Danijel Marušić naglasio je kako sve žurne službe funkcioniraju, a to je sada iznimno bitno. Opetovano je pozvao građane na samokontrolu i odgovornost.  Sve odluke i mjere postupanja za građane, naglasio je Marušić,  redovito se objavljuju na mrežnim stranicama Brodsko-posavske županije, ali i putem medija. Župan Marušić i načelnik županijskog Stožera CZ obrazložili su smjernice Odluke državnog stožera CZ o zabrani napuštanja mjesta prebivališta. Spomenuta Odluka ne odnosi se na:

  • Promet i kretanje nužno za opskrbu navedenih područja
  • Dnevne migracije za zaposlene u službama bitnim za: pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite i dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe
  • Izvješćivanje javnosti (predstavnike medija)
  • Stanovnika koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb
  • Iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština
  • Putovanje na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće
  • Žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19

 

 

Related Post