SUPROTSTAVIO SE RAZBOJNIKU

474 0

SLAVONSKI BROD, 28. kolovoza 2014. – Policija je jučer oko 13,30 sati dobila dojavu da se u Slavonskom Brodu, ulica Petra Krešimira IV u prostoru jedne turističke agencije i mjenjačnice dogodilo kazneno djelo razbojništvo

i da ima ozlijeđenih osoba.

 

Policijski službenici su izašli na teren i neposredno poslije ove dojave oko 13,40 sati na pješačkoj stazi u Splavarskoj ulici u blizini rijeke Save pronašli jednu ozlijeđenu mušku osobu. Ozlijeđeni muškarac je vozilom Hitne medicinske pomoći odvezen u bolnicu u Slavonskom Brodu gdje mu je pružena liječnička pomoć i zbog zadobivenih ozljeda zadržan na liječenju.

 

Policija je započela kriminalističko istraživanje i uz nazočnost zamjenika Županijskog državnog odvjetnika obavila očevid na obje lokacije kako bi se utvrdilo dali se ova dva slučaja mogu dovesti u vezu. Nakon obavljenog očevida i provođenja kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je ozlijeđeni muškarac 25-godišnjak s područja grada Zagreba za kojeg postoji sumnja da je jučer između 13 i 13,30 sati maskiran ušao u prostorije turističke agencije i mjenjačnice u Slavonskom Brodu u kojoj je zatekao 49-godišnju vlasnicu iz Slavonskog Broda koju je fizički napao i tražio da mu preda novac. Sam događaj i zapomaganje vlasnice čuo je 26-godišnjak iz Slavonskog Broda, koji se nalazio u susjednoj prostoriji agencije. U namjeri da spriječi fizički napad na vlasnicu agencije fizički se sukobio s napadačem pri čemu je došlo do ozljeđivanja oba muškarca nakon čega se napadač, ozlijeđen udaljio, a policija ga je naknadno ozlijeđenog zatekla u Splavarskoj ulici u Slavonskom Brodu.

 

U bolnici u Slavonskom Brodu podvrgnut je liječničkom tretmanu i konstatirane su mu teške tjelesne ozlijede opasne po život zadobivene oštrim predmetom. Liječnička pomoć pružena je i 26-godišnjaku i 49-godišnjoj vlasnici turističke agencije koji su također tjelesno ozlijeđeni. Policija nastavlja kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica – priopćila je Policijska uprava brodsko-posavska.

 

Razbojnik iz Zagerba se biciklom dovezao do mjenjačnice u centru Slavonskog Broda i nožem nasrnuo na vlasnicu kojoj je u pomoć priskočio sin i zadobio dva uboda u trbuh. Iako ranjen razbojniku je oteo nož i više ga puta ubo. Razbojnik je potom pobjegao biciklom.

 

Ovo je do sada već treći pokušaj razbojništva u toj mjenjačnici.

Related Post