SURADNJA UPRAVE ZA GRANICE MUP-a i FRONTEX-a

815 0

STARA GRADIŠKA, 19. lipanj 2013. – Jučer oko 17 sati granični prijelaz Stara Gradiška posjetio je izvršni direktor FRONTEX-a gospodin Ilkka Laitinen sa suradnicima.

Njegovom posjetu kao i razgovoru o radi i daljnjoj suradnji prisustvovali su načelnik Uprave za granicu, Ministrstva unutarnjih poslova, Republike Hrvatske, gospodin Zlatko Sokolar sa suradnicima, ravnatelj granične policije Bosne i Hercegovine, gospodin Vinko Dumančić sa suradnicima i načelnik Policijske uprave brodsko-posavske, gospodin Ante Zovak sa suradnicima. Gospodin Laitinen upoznao se sa radom graničnog prijelaza Stara Gradiška, kao i pripremama za rad granične policije na ovom graničnom prijelazu i suradnji s graničnom policijom susjedne Bosne i Hercegovine, te radu i zadaćama vezanim za suradnju Uprave za granicu Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i FRONTEX-a nakon što Republika Hrvatska, 1. srpnja, postane 28 članica Europske unije, a državna granica sa Bosnom i Hercegovinom postane vanjska granica Europske Unije.

Izvršni direktor FRONTEX-a gospodin Ilkka Laitinen ovom prilikom dao je podršku u daljnjem radu graničnoj policiji Republike Hrvatske kao i podršku daljnjoj suradnji s graničnom policijom Bosne i Hercegovine, te zajedničkom radu na implementaciji koncepta integriranog upravljanja granicom u cilju jačanja granične suradnje kao i jačanja sigurnosti na vanjskoj granici Europske unije – izvijestila je Policijska uprava brodsko-posavska.

Related Post