Gosti iz Europe sudjelovali u Erasmus projektu cerničke škole

2991 0

CERNIK – Ovoga je tjedna u trajanju od 5.3. do 10.3. u organizaciji Osnovne škole „Matija Gubec“ Cernik održan 1. sastanak projektnog tima međunarodnog projekta Poduzetničke škole Europefinanciranog iz fondova Europske Unije u okviru ERSMUS PLUS, dijela Programa za cjeloživotno učenje posredstvom Agencije za mobilnost i programe EU.

Projektni tim Osnovne škole „Matija Gubec“ Cerniksastavljen od 6 učitelja i 9 učenika  zadužen za provedbumeđunarodnog projekta Poduzetničke škole Europepokazao se izvrsnim domaćinom prvog sastanka 20 predstavnika učitelja i učenika iz 4 partnerske škole iz Europske Unije(Španjolska, Latvija, Bugarska, Češka Republika). Sve aktivnosti su provedene u skladu s planiranim rasporedom.

Gosti iz 4 partnerske zemlje imali su se priliku upoznati s glavnim gradom Republike Hrvatske Zagrebom, Plitvičkim jezerima te ponajboljim što se u okolici Nove Gradiške ima za vidjeti i obići kao i s izdašnom gastronomskom ponudom.

Nakon turističkog obilaska Zagreba i Plitvičkih jezera koji su u maniri turističkih vodiča u potpunosti odradili članovi našeg projektnog tima, gosti su se zajedno s našim učiteljima i učenicima zaputili prema Novoj Gradiški. Tu su osim aktivnosti predviđenih projektom obišli cernički dvorac i Franjevački samostan također uz stručno vodstvo članova našeg projektnog tima.

Posljednjega su dana svim sudionicima uručene potvrde o sudjelovanju na ovome susretu te prigodni pokloni sa simbolima cerničke škole i ovoga projekta. Prisutne je pozdravila i ravnateljica Osnovne škole „Matija Gubec“ Cernik.

Petak popodne gosti su imali slobodno za obilazak Nove Gradiške dok su se njihovi učenici, koji su se poradi truda učenika domaćina u čijim su obiteljima bili smješteni ovdje zaista osjećali kao kod kuće, uputili u istraživanje grada u društvu učenika Osnovne škole „Matija Gubec“ Cernik. Naši su učenici iskoristili ovu priliku kako bi stekli nova prijateljstva i usavršili znanje engleskog jezika.

Valja napomenuti kako su naši gosti oduševljeni prirodnim ljepotama naše zemlje te netaknutom prirodom, nezagađenim zrakom i vodom s čime se u većini zemalja susreću kao nepremostivim problemom. Svakako valja istaknuti i ljubaznost i pristupačnost domaćina iz Osnovne škole „Matija Gubec“,  lokalnih ugostitelja i svih ostalih ljudi dobre volje s kojima su se imali priliku susresti prilikom ovog boravka u našoj zemlji.

Project manager: Ivan Galić, prof.

e-mail: igalic12@gmail.com

Mob: 0981332381

 

Related Post