SUSRET PRIJATELJA – ŽIVJELO PRIJATELJSTVO IZMEĐU NOVE GRADIŠKE I HERZOGENAURACHA

896 0

Hans Lang, dokazani prijatelj našeg grada, pretrpio je srčani udar. Operiran je u brodskoj bolnici i dobro se osjeća.

NOVA GRADIŠKA, 1. listopada 2010. – Bila je to još jedna ugodna prijateljska večer. Sve je u Društvenom domu bilo u znaku prijateljstva, a dva gradonačelnika s razlogom su naglašavali prijateljske odnose koji

krase Novu Gradišku i Herzogenaurach. Okupili su se Novogradiščani da na večeri nazvanoj „Susret prijatelja “ još jednom pozdrave svoje prijatelje iz Herzogenauracha. Uz članove Gradskog vijeća, bili su tu gospodarstvenici, voditelji javnih ustanova i škola, a treba zabilježiti da su pozvani i bivši predsjednici bivše Skupštine općine Nova Gradiška i gradonačelnici Nove Gradiške koji su u proteklih 30 godina bili sudionici stvaranja priče koja se zove prijateljstvo između jednog hrvatskog i jednog njemačkog grada. Nažalost, nitko iz oporbe nije primjećen na ovom skupu.

Gradonačelnici, Josip Vuković, a potom i German Hacker, nadahnuto su govorili o proteklih 30 godina, kako to ističe naš gradonačelnik, prijateljstva, suradnje i razumjevanja. „Živjelo prijateljstvo između Nove Gradiške i Herzogenauracha“ zaključne su riječi obraćanja obadva gradonačelnika.  

Nova Gradiška se može ponositi sa svima koji su nastupili u kulturno-umjetničkom dijelu programa. HPD „Graničar“, Pjevačka skupina „Slavča“, TS „Ledina“ i solistica Vanja Markesina, Harmonikaški orkestar Glazbene škole POU MAR i HKUD „Trenak“ svojim su nastupom oduševili prijatelje iz Herzogenauracha.  

Gradonačelnik Herzogenauracha gospodin Hacker i zamjenica gradonačelnika gospođa Renate Schroff uručili su poklone našim sugrađanima za doprinos u suradnji i zahvalili na srdačnoj dobrodošlici. Gradonačleniku Josipu Vukoviću dr. Hacker je uručio loptu na kojoj je, kako je istaknuo, urezano prijateljstvo naša dva grada, te skulpturu u obliku lopte, rad umjetnice iz Herzogenauracha, koja je snaha Hansa Orta, koji je prije 30 godina potpisao Povelju o prijateljstvu. Na poklonima se zahvalio gradonačelnik Vuković.  

Pjevačka skupina “Slavča”

 

Prijateljski ugođaj poremetila je iznenadna bolest Hansa Langa, dugogodišnjeg gradonačelnika Herzogenauracha i dokazanog prijatelja Nove Gradiške, koji je također došao u posjet našem gradu. Pretrpio je srčani udar. Operiran je u brodskoj bolnici i dobro se osjeća. Svi su mu na skupu poželjeli brzo ozdravljenje.  

Glazbeni sastav “Heckenmuzikanten”

 

Prijatelji iz Herzogenauracha u subotu su u posjeti Zagrebu, a u nedjelju će nakon svete mise, koju će predvoditi župnici Perica Matanović i Helmut Hetzel, i ručka, završiti posjet našem gradu.  

KUD “Trenk”

 

HPD “Graničar”

 

Tamburaški sastav “Ledina” i solistica Vanja Markesina

 

Related Post

STANJE NA TRŽIŠTU RADA

Autor - 18/08/2012 0
Potkraj srpnja 2012. godine na području Područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Slavonskom Brodu evidentirane su 16023 nezaposlene osobe…

UDRUGA VOLONTERA

Autor - 22/02/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 22. veljače 2012. – Na izvještajnoj i izbornoj skupštini Udruge volontera Dr. Vesna Oršulić ponovo je izabrana za…