SVEČANO OBILJEŽEN DAN GRADA

660 0

NOVA GRADIŠKA, 8. prosinac 2015. – Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulih, smrtno stradalim i umrlim hrvatskim braniteljima, te kod spomen biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana,

euharistijskim slavljem, koje je predvodio požeški biskup msgr. Antun Škvorćević i svečanom sjednicom Gradskog vijeća proslavljen je dana Dan grada i župni blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije.

Svečanu sjednicu Gradskog vijeća otvorio je i pozdravio brojne uzvanike njegov predsjednik Josip Mikšić.

Gradonačelnik Željko Bigović govorio je o postignućima u 2015. godini naglasivši kako je Nova Gradiška bila veliko gradilište. Navodio je brojne investicije u komunalnoj infrastrukturi i istaknuo projekte na vodoopskrbi i odvodnji, te očuvanju životnog okoliša. Posebnu pozornost u izlaganju posvetio je gospodarstvu i zapošljavanju, te Industrijskom parku koji je svrstan na drugo mjesto u Hrvatskoj kao ulagačka destinacija, a ove godine su to potvrdile tvrtke Atlantic grupa i Klima oprema koje su izgradile dvije tvornice. Gradonačelnik je zadovoljan brojnim manifestacijama i događanjima, te radom udruga i društava. Središnji događaj u 2015. godini za njega je bio otvaranje studija sestrinstva. Najavio je u 2016. godini 200 milijuna kuna novih investicija, a nije propustio priliku zahvaliti se svima koji su doprinijeli boljem životu u gradu.

Ante Šolić, prvi gradonačelnik Nove Gradiške, počasni građanin Nove Gradiške general Mladen Markač i župan Danijel Marušić nisu krili da su impresionirani ukupnim aktivnostima, a Pero Ćosić, predsjednik Županijske skupštine, uz čestitke, naglasio je da je Nova Gradiška, iako mali grad, grad u usponu koji raste i živi.

Tradicionalno u povodu Dana Grada dodijeljena su godišnja gradska priznanja pojedincima društvima, udrugama i gospodarstvenicima zaslužnim za unapređenje ukupnog života u gradu. Nagrade su uručili gradonačelnik Željko Bigović i predsjednik Gradskog vijeća Josip Mikšić.

Najveće gradsko priznanje NAGRADU GRADA dobili su HKUU „TRENK“ i Antonija Dakić.

GRB GRADA DOBILI SU KIP d.o.o., NK „Slaven“ Ljupina i obitelj Tkalčec, a MEDALJA GRADA Obitelj Brdar, Ivica Matošević, Ivica Muraja, Branko Tomek, Arsen Granda i Školski tamburaški orkestar Ljupina

U ime nagrađenih zahvalila je Verica Vuković.

Svečanu sjednicu su svojim nastupima uveličali Zbor Gimnazije Nova Gradiška i Pjevačka skupina „Tkanica“.

Related Post

LJETNO RAČUNANJE VREMENA

Autor - 29/03/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 29. ožujka 2014. – Sutra 30. ožujka (nedjelja) u 2 sata počinje ljetno računanje vremena. Sat se pomiče…