SVEĆENIČKI PREMJEŠTAJI U POŽEŠKOJ BISKUPIJI

1925 0

26. srpanj 2011. – I ove godine prvih dana mjeseca srpnja određeni broj svećenika Požeške biskupije primio je dekrete požeškog biskupa dr. Antuna Škvorčevića o novom rasporedu pastoralnih službi. Mario Rašić, razriješen je službe predstojnika Katehetskog ureda i imenovan voditeljem Pastoralnog centra Požeške biskupije. Žarko Turuk, razriješen je službe župnog vikara u Župi sv. Leopolda Mandića i imenovan Predstojnikom Katehetskog ureda Požeške biskupije. Mario Matijević, razriješen je službe župnog vikara u Župi Presvetog Trojstva i Župi sv. Antuna Padovanskog u Daruvaru i imenovan prefektom Kolegija Požeške biskupije u Požegi.

Robert Mokri, imenovan je ravnateljem Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Požegi i rektorom crkve sv. Lovre u Požegi. Saša Paveljak, razriješen je službe ravnatelja Caritasa Požeške biskupije. Nikola Jušić, imenovan je ravnateljem Caritasa Požeške biskupije. Pavle Filipović, nakon isteka četverogodišnjeg mandata službe ravnatelja Katoličke klasične gimnazije u Požegi imenovan je upraviteljem Župe sv. Terezije Avilske u Suhopolju.

Mato Rukavina, razriješen je službe župnika u Župi sv. Terezije Avilske u Suhopolju i imenovan župnikom Župe sv. Mihaela Arkanđela u Staroj Gradiški.

Josip Vračarić, razriješen je službe upravitelja Župe sv. Mihaela Arkanđela u Staroj Gradiški te imenovan za službu pastoralnog suradnika u Župi sv. Luke Evanđelista u Novskoj. Ivan Bošnjak, razriješen je službe župnika Župe sv. Franje Asiškoga u Lipiku i Župe sv. Jurja u Čagliću te imenovan župnikom Župe sv. Tome Apostola u Rajiću. Jozo Zorić, razriješen je službe upravitelja Župe sv. Tome Apostola u Rajiću i imenovan upraviteljem Župe sv. Franje Asiškoga u Lipiku i Župe sv. Jurja u Čagliću. Mirko Roginić, razriješen je službe župnika Župe sv. Ilije Proroka u Brodskom Stupniku te umirovljen. Josip Bogović, razriješen je službe kancelara Požeške biskupije i rektora crkve sv. Lovre u Požegi te imenovan župnikom Župe sv. Ilije Proroka u Brodskom Stupniku. Msgr. Ivan Štrbenac, razriješen je službe župnika Župe Našašća Svetoga Križa u Orahovici te imenovan za službu pastoralnog suradnika u istoj Župi. Željko Strnak, razriješen je službe upravitelja Župe sv. Katarine u Gaju i Župe Presvetog Srca Isusova u Antunovcu te imenovan upraviteljem Župe Našašća sv. Križa u Orahovici. Danijel Engelman, po završetku mandata u službi prefekta u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu imenovan upraviteljem Župe sv. Katarine u Gaju i Župe Presvetog Srca Isusova u Antunovcu. Milan Klobučar, razriješen je službe župnika Župe sv. Barbare u Jakšiću te imenovan župnikom Župe sv. Alojzija Gonzage u Čaglinu, župnikom Župe Uzašašća Gospodnjega u Ruševu, župnikom Župe Gospe Lurdske u Zdenkovcu. Josip Pendžić, razriješen je službe upravitelja Župe sv. Alojzija Gonzage u Čaglinu, župe Uzašašća Gospodnjega u Ruševu i Župe Gospe Lurdske u Zdenkovcu te imenovan župnikom Župe sv. Barbare u Jakšiću. Dragoslav Kozić, mladomisnik, imenovan župnim vikarom u Župi sv. Leopolda Mandića u Požegi. Dražen Zrile, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u Župi Presvetog Trojstva i sv. Antuna u Daruvaru. Ivan Mitrović, razriješen je službe župnog suradnika u Župi sv. Nikole i Uznesenja BDM u Jasenovcu te zbog zdravstvenih razloga smješten u Svećenički dom.

Fra Darko Sudarić, razriješen je službe župnog vikara u Župi sv. Petra Apostola u Cerniku. Fra Igor Andrijević, razriješen je službe župnog vikara u Župi sv. Antuna Padovanskog u Našicama. Fra Goran Malenica, razriješen je službe župnog vikara u Župi Duha Svetoga u Požegi. Fra Vjekoslav Lazić, razriješen je službe župnog vikara u Župi sv. Roka u Virovitici. Fra Robert Perišić, razriješen je službe župnika u Župi sv. Roka u Virovitici, bolničkog dušobrižnika u Virovitičkoj bolnici i službe povjerenika dijecezanskog biskupa za sestre klarise u Požegi. Fra Anto Barišić, razriješen je službe župnika u Župi sv. Ivana Krstitelja u Špišić Bukovici. Fra Igor Barišić, imenovan je na službu župnog vikara u Župi Duha Svetoga u Požegi. Fra Krunoslav Kocijan, imenovan je na službu župnog vikara u Župi sv. Roka u Virovitici.

Fra Marino Kuzminski, imenovan je na službu župnog vikara u Župi sv. Petra Apostola u Cerniku. Fra Josip Soldo, imenovan je na službu župnog vikara u Župi sv. Antuna Padovanskog u Našicama. Fra Marko Malović, imenovan je na službu župnika u Župi sv. Roka u Virovitici. Fra Mijo Tikvić, imenovan je na službu župnika u Župi sv. Ivana Krstitelja u Špišić Bukovici.

Autor: POŽEŠKA BISKUPIJA

Related Post

POŽEŠKA BISKUPIJA

Autor - 25/09/2014 0
POŽEGA 24. rujan 2014. – Prigodom židovskog blagdana Nove godine i druga dva spomendana požeški biskup Antun Škvorčević uputio je…