TEČAJ

962 0

SLAVONSKI BROD, 24. listopad 2014. – U vremenu od 17. do 19. listopada, u Slavonskom Brodu, održan je II Cro MRMI tečaj (Medicinski odgovor na veliku nesreću), koji je financiralo Ministarstvo zdravlja.

U tečaju je sudjelovalo 67 polaznika, koje je odredio Krizni stožer Ministarstva zdravlja i Hrvatski Zavod za hitnu medicinu. Provelo ga je Hrvatsko društvo za urgentnu medicinu sa ukupno 29 instruktora i pomoćnika instruktora. Na tečaju su prisustvovali i pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova; dr. Josip Mihaljević (MUP), Dražen Damjanović (OKC PU Osječko-baranjske), Tomica Mrđenović (OKC PU Požeško-slavonske), Tomislav Iljić (Služba granične policije PU Vukovarsko-srijemske), te u svojstvu nacionalnog instruktora za poslove policije Miljenko Kovačević (zapovjednik Interventne jedinice policije PU Brodsko-posavske).

 

Tečaj se sastojao od predavanja, rada u grupama, dvije simulacijske vježbe sa različitim scenarijima, evaluacije polaznika tečaja, pisanog testa, trijažnih metoda, analize poznavanja upravljanja (menadžmenta), analize cjelokupnog rada tečaja i metode edukacije. Pritom se primjenjivala metodologija učenja kroz praktičan rad „learning by doing“, jer je najefikasnija u prenošenju znanja, ali i najzahtjevnija za instruktore. Na tečaju je obrađena operativna, taktička i strategijska razina medicinskog odgovora na veliku nesreću, ali i operativnog odgovora drugih službi (MUP, MORH, DUZS i dr.) u slučaju velikih nesreća odnosno kriznih situacija.

 

Autor Kata Nujić, glasnogovornica PUBP

Related Post

ŽENE U HRVATSKOM VATROGASTVU

Autor - 06/03/2020 0
Ususret Međunarodnom danu žena kojim se slave dostignuća pripadnica ženskog spola, istražili smo stanje u modernom hrvatskom vatrogastvu. Jesu li…