Tehničko veleučilište podijelio šest stipendija vatrogascima

Nakon odabranih šest kandidata za studiranje, TVZ je najavio dodjelu stipendija vatrogascima i u slijedećoj akademskoj godini.

Zagreb, 10. listopada 2017.Tehničko veleučilište u Zagrebu dodijeliloje šest stipendija vatrogascima za izvanredno studiranje na odabranom politehničkom studiju.

Vatrogasci su se već uključili u nastavni program, a oni su:

  • Janja Zorec Detić – specijalistički stručni studij graditeljstva

  • Jurica Sinković – specijalistički stručni studij informatike

  • Petar Carević – specijalistički stručni studij graditeljstva

  • Marko Meglajec – preddiplomski stručni studij strojarstva

  • Karlo Hunski – preddiplomski stručni studij elektrotehnike

  • Tino Brkić – preddiplomski stručni studij elektrotehnike

Podsjećamo, TVZ je objavio natječaj za dodjelu stipendija vatrogascima u rujnu, nakon čega su odabrani vatrogasci koji su zadovoljavali sve potrebne kriterije iz natječajnog postupka te su pokazali zavidan interes za studiranje na TVZ-u. Radi se o osobama koje su sudjelovale u brojnim vatrogasnim akcijama i rizičnim intervencijama te su stručnim osposobljavanjem i usavršavanjem u raznim specijalnostima napredovale te preuzimale odgovorne funkcije u svojim vatrogasnim postrojbama. Odabrani stipendisti redovito sudjeluju u brojnim pokaznim vježbama i natjecanjima te su tako i dobitnici brojnih priznanja i nagrada. Pored toga, radi se o osobama koje imaju sklonost inženjerskom pozivu i brojna iskustva na poslovima iz tehničke struke.

Dekanica TVZ-a, prof. dr. sc. Slavica Ćosović Bajić najavila je da će Veleučilište u suradnji s Javnom vatrogasnom postrojbom Grada Zagreba i u narednoj akademskoj godini raspisati natječaj za dodjelu stipendija profesionalnim vatrogascima te tako omogućiti besplatno studiranje novoj generaciji studenata. Čestitala je vatrogascima na zasluženoj stipendiji i poželjela im uspješno studiranje.

Dobitnici naših stipendija su vrijedni mladi ljudi koji se sa svojim izazovima suočavaju hrabro i s voljom. Zbog toga ne sumnjam da će stipendije mudro iskoristiti te da će stečena znanja iz odabrane tehničke struke kvalitetno primijeniti u svojoj vatrogasnoj djelatnosti.“ – zaključila je dekanica Ćosović Bajić.