ZAPADNI DIO TRGA DOBIVA NOVO LICE: Uređuju se zgrade Općinskog suda i Katastra (stari sud)

2009 0

NOVA GRADIŠKA, 9. listopada 2017. – Aktualni sat Gradskog vijeća rezerviran je za vijećnike i njihova pitanja. Iako u pravilu vijećnici iz redova pozicije gradonačelniku postavljaju pitanja koja afirmiraju rad gradske izvršne vlasti, a oporba, što je i njena zadaća, propituje aktivnosti i kritizira, na aktualnom satu se doznaju postupanja ili nepostupanja po pitanjima od interesa za građane.

Tako je na posljednjoj sjednici Franjo Kikić (SDP) pohvalio sve ljepši izgred grada navodeći lijepo uređen park, prostor ispred Gimnazije i Župne crkve, novi kružni tok i zgradu Gradskog muzeja. Jedino, kazao je zgrada Općinskog suda odudara i upitao ima li kakvih planova da se ona uredi.

– Planiramo i uz zgradu Općinskog suda urediti i zgradu Katastra. (Stari sud). Krenuli smo s pripremama i jedne i druge zgrade. Rekonstrukciju zgrade suda smo podijelili u dvije faze. Jedna je rekonstrukcija krovišta sa čeličnim nosačima i toplinskom izolacijom , a druga je obnova pročelja.

Narednih dana će biti otvoren natječaj za taj posao koji je vrijedan oko 800.000 kuna. Očekujemo pomoć Ministarstva kulture s kojim smo potpisali ugovor. Mogu sigurno reći da ćemo za mjesec dana krenuti u rekonstrukciju krovišta sa postavljanjem svih instalacija, a slijedeće godine idemo u rekonstrukciju pročelja.

Za zgradu Katastra završavamo projektnu dokumentaciju. Troškovnici su gotovi i obnova zgrade će stajati oko 1,5 milijuna kuna. To bi raspodijelili u dvije godine. Ono što je pozitivno Državna geodetska uprava je zainteresirana da u sufinanciranju sudjeluje sa 50 posto ukupnih troškova. Očekujemo da će odgovor na naš zahtjev biti pozitivan tako da bi slijedeće godine mogli riješiti 50 posto planiranih poslova, a to je istočno južno pročelje koje nam je najvažnije jer je vidljivo sa ulice. Zapadni dio uredio bi se naredne godine – odgovorio je gradonačelnik Vinko Grgić.

Related Post