Testiranje granica Blockademije, novog rješenja za provjeru autentičnosti dokumenata  

1172 0

Suradnja hrvatskog startupa i riječkog Tehničkog fakulteta 

 

Rijeka, 11. studenog 2021.- Blockademia, hrvatski startup koji želi stati na kraj falsificiranim dokumentima, dogovorio je suradnju s Tehničkim fakultetom Sveučilišta u Rijeci. Projekti koji se planiraju provoditi u sklopu definiranog sporazuma o suradnji imaju za cilj povećanje razine sigurnosti i pouzdanosti Blockademia sustava. Istraživači i studenti Tehničkog fakulteta bit će pozvani tijekom iduće godine testirati Blockademijinu aplikaciju koja omogućuje provjeru autentičnosti dokumenata, a testiranje će omogućiti postizanje visoke razine sigurnosti i pouzdanosti svih komponenti sustava.  

‘’Ova suradnja jedinstvena je jer ćemo mi praktički tražiti od studenata da tijekom idućih 12 mjeseci hakiraju Blockademijinu aplikaciju kako bi pronašli slabosti, nedostatke i prijetnje u našem sustavu. Iako blockchain tehnologija osigurava autentičnost dokumenta, zahvaljujući beskompromisnom testiranju moći ćemo jamčiti visoku pouzdanost Blockademijine aplikacije budućim korisnicima. Zahvaljujem ovim putem Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci koji je postao partner i tehnički suradnik na Blockademijinom putu izgradnje nove razine autentičnosti’’ – osvrnuo se na suradnju Goran Težak, predsjednik Blockademije.  

Korisnici Blockademijine mobilne aplikacije moći će brzo i jednostavno verificirati diplome, certifikate, ugovore i druge važne dokumente zahvaljujući Cardano blockchain tehnologiji. Zapis na blockchainu je javan i nepromjenjiv te je iz njega vidljivo točno vrijeme i datum izdavanja zapisa, a Blockademijin sustav koristi ove značajke kako bi osigurao trajnu neizbrisivost i nepromjenjivost zapisa o izvornosti dokumenta.  

Blockademia trenutno prikuplja sredstva za daljnji razvoj prodajom vlastitog ACI tokena. Nakon private sale faze koja traje do 15. studenog slijedi community sale koji se zatvara 6. prosinca. Sredstvima će Blockademia dodatno ojačati svoj tim kako bi do kraja iduće godine njihovo rješenje izašlo na mainnet, odnosno postalo dostupno svim korisnicima širom svijeta.  

Za više informacija o Blockademiji posjetite web stranicu ili se obratite ključnim ljudima startupa izravno preko službene Telegram grupe. Više možete saznati i preko službenih stranica na društvenim mrežama: Facebook, LinkedIn, Twitter, Youtube, Instagram, Reddit, Discord.

Related Post