TJEDAN MOZGA 11.-17.3.2013.

1041 0

MEĐUŽUPANIJSKI STRUČNI SKUP „Prevencija poremećaja hranjenja i ovisnosti o hrani“

 

Ove godine se od 11. do 17. ožujka po 12. puta za redom obilježava Tjedan mozga, međunarodna medijska kampanja koja je u svijetu poznata kao Brain Awareness Week. Hrvatsko društvo za neuroznanost i Hrvatski institut za istraživanje mozga i ove su godine pokrenuli akciju kojom se javnost želi upoznati s najnovijim dostignućima u istraživanju mozga. Obilježavanje Tjedna mozga u Republici Hrvatskoj osmišljeno je ove godine unutar triju glavnih tema – promijenjena stanja svijesti, neurobiologija ovisnosti te mozak i pokret.

 

Tim povodom, na inicijativu mr. Ljiljane Lukačević, spec. kliničke psihologije – koordinatorice za provedbu Nacionalnog programa prevencije ovisnosti za djecu i mlade u odgojno-obrazovnom sustavu u Brodsko-posavskoj županiji, u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje Podružnica Osijek u Slavonskom Brodu će se 14. ožujka 2013. održati jednodnevni međužupanijski stručni skup „Prevencija poremećaja hranjenja i ovisnosti o hrani“ za voditelje školskih preventivnih programa iz osnovnih i srednjih škola Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije.

 

Predavači su: dr. med. Igor Ferenčina, specijalist psihijatrije (tema „Poremećaji hranjenja“), mr. Ljiljana Lukačević, spec. kliničke psihologije (tema „Emocionalno jedenje-put u ovisnost“), Mira Linjaković, prof. pedagogije (tema „Rezultati ispitivanja zadovoljstva tjelesnim izgledom na uzorku novogradiških srednjoškolki“), Koraljka Hausnet-Lasović, prof. psihologije (radionica „Kvantitetu zamijenimo kvalitetom“) i Mirela Brlić-Trnka, prof. pedagogije (radionica „Vaga ne važe koliko vrijedim“).

 

Stručni skup će se održati u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije (A. Cesarca 71) s početkom u 10.00 sati.

Related Post