UMNOŽI NAM VJERU – Mladi Župe Kraljice sv. Krunice sudjelovali u XV. križnom putu Požeške Biskupije

457 0

U organizaciji Požeške Biskupije organiziran je XV. po redu križni

put mladih koji se održao 9. i 10. ožujka 2013. godine pod geslom „Umnoži nam vjeru“.

Dvodnevni križni put započeo je sa prvom postajom u Staroj Gradiški, a završio sa posljednjom postajom u Požeškoj Katedrali.

Prije samog polaska iz Stare Gradiške, srdačno smo dočekani od župljana te župe. Oko 700 mladih iz svih dijelova biskupije, krenulo je na križni put iz Stare Gradiške prema Novoj Gradiški u kojem je sudjelovalo 30-tak mladih iz Župe Kraljice sv. Krunice – Nova Gradiška.

Polaskom oko 8 sati prema postajama koje su bile posvetite za neku nakanu, započeo je križni put.

Oko 13 sasti stižemo u Dragalić pred Crkvu sv. Ivana Krstitelja gdje nas njihovi župljani dočekuju sa okrjepom.

Pred župnu crkvu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, stižemo oko 17 sati, koja je ujedno bila posljednja postaja prvog dana, koju su predvodili mladi Župe Kraljice sv. Krunice – Nova Gradiška.

Nakon posljednje postaje u 18 sati služena je sveta misa za mlade koju je predvodio Perica Matanović, dekan Novogradiškog dekanata. Poslije svete mise uslijedila je večera koju su priredili župljani Župe Kraljice sv. Krunice i župljani Župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije te im se u ime mladih zahvaljujemo na toplom objedu.

Drugi dan križnog puta nastavljamo iz Nove Gradiške u 7.30 sati, gdje su nam se među ostalima pridružili i predstavnici ovogodišnjih krizmanika iz različitih župa te nas je oko 1000 mladih nastavilo prema Rešetarima, kroz Drežnik te preko Požeške Gore do Ivandola, zatim kroz Brestovac do Požege kamo smo stigli navečer te smo zajedno sa Biskupom Antunom Škvorčevićem slavili svetu misu u prepunoj Požeškoj katedrali.

Na početku svetkovine svete mise Biskup nam je izrekao dobrodošlicu, rekavši da zna kako smo tjelesno umorni od puta, ali duhovno ispunjeni. Put nam nije bio ni malo lak, pratila nas je kiša, prolazili smo kroz brda i doline i putove koji su bili blatnjavi od kiše ali ni to nam nije smetalo jer smo bili duhovno uzdignuti. Nakon svete mise, pozdravljajući se sa starim i novim prijateljima, koje smo stekli na ovom lijepom križnom putu, pošli smo kućama s obećanjem da se vidimo i iduće godine.

Na kraju, ne možemo ne spomenuti sve dobre ljude, otvorenih srca i ruku, koji su nas iz mjesta u mjesto dočekivali s okrjepom, kolačima, toplim i hladnim napicima. Ni naporan hod, ni kiša, ni žuljevi, ni blato, a ni umor nisu nam mogli pokvariti neopisivo iskustvo XV. križnog puta.

 

Sve fotografije križnog puta možete pogledati na galeriji župne stranice. Kliknite na linkove: 1 DAN i 2 DAN

Autor: Mladi župe Kraljice sv. Krunice

Related Post