TKO NIJE SPRIJEČIO ZLOSTAVLJANJE U SLAVONSKOM BRODU

839 0

SLAVONSKI BROD, 9, siječanj 2013. – Jesu li zakazale nadležne službe u slučaju brodskog 32-godišnjeg monstruma, pitaju se Brođani, zgroženi najnovijom pričom o neljudskom ponašanju u svom gradu.

Prema neslužbenim informacijama, uhićeni muškarac izgladnjivao je svojih četvero djece (od kojih je najmlađe – tromjesečna beba preminula 27. prosinca) i maltretirao ih zajedno sa suprugom, susjedima i onima koji su pokušali ukazati na problem.

 

Autor: Marija Radošević /Novagra

 

Glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nujić potvrđuje kako je policija više puta intervenirala zbog prijave nasilja u obitelji te zapuštanja i zlostavljanja djeteta, nakon čega su protiv iste osobe podnesene kaznene prijave ili optužni prijedlozi.

 

Svaki put bio je izviješten i Centar za socijalnu skrb. Ravnateljica Slavica Nikšić (koja je čelnu funkciju preuzela prije dva mjeseca), unatoč intervencijama Centra priznaje: “Svi smo zatajili.” Naglašava, međutim, kako je Centar na temelju prijava protiv 32-godišnjaka, koji je zlostavljao troje djece aktualne supruge i iz bivših brakova, djecu oduzeo i povjerio jednom od dvojice njezinih bivših supruga.

 

– No nikada nismo dobili prijavu zbog nasilničkog ponašanja i zapuštanja dvoje djece koje je 32-godišnjaku dodijelio sud nakon smrti njihove majke. Pokušaj da socijalna radnica uđe u stan, kada su baka i ujak djece prijavili kako im je onemogućen kontakt s unukama i nećakinjama, nije uspio – kaže Nikšić. Potvrđuje također kako aktualna supruga nikada nije prijavila zlostavljanje djece i uporno je negirala kako je suprug nasilan. A susjedi su, prema ravnateljičinim riječima, za navedenu obitelj kazali samo da su nekulturni.

 

Nakon užasnog otkrića, jedna od dviju djevojčice iz prošlog braka, zadržana je u slavonskobrodskoj bolnici, a druga je udomljena. Policija i dalje istražuje okolnosti nemilih događanja.

 

U vezi ovog slučaja danas se priopćenjem oglasila i Policijska uprava brodsko-posavska.

 

U vezi čestih medijskih informacija vezano uz kazneno djelo zapuštanja i zlostavljanja djeteta ili maloljetne osobe, obavještavamo vas da je policija intervenirala na sve dojave i saznanja o nezakonitim radnjama ili propuštenim dužnim radnjama, te prilikom svakog utvrđenog kaznenog djela ili prekršaja protiv osumnjičenika podnijela odgovarajuću kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu, odnosno optužni prijedlog Prekršajnom sudu, kao i o tome izvijestila nadležne institucije. U posljednjem slučaju u kojem je policija intervenirala povodom dojave, dana 27. prosinca, policijski službenici su nad 32-godišnjakom iz Slavonskog Broda proveli kriminalističko istraživanje, od kojega su oduzeli oružje koje ne nedozvoljeno posjedovao i protiv njega dostavili kaznenu prijavu zbog sumnje u kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari. Policija je također protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje u kazneno djelo zapuštanje i zlostavljanje djeteta ili maloljetne osobe. Dana 28. prosinca, policija je 32-godišnjaka uz kaznene prijave predala sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu. U okviru istraživanja koje je policija provela, utvrđeno je da je osumnjičenik počinio i prekršaj na štetu izvanbračne supruge, te protiv njega dostavlja optužni prijedlog Prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. – navodi se u priopćenu.

Related Post

ŠANSA ZA NEZAPOSLENE

Autor - 28/08/2015 0
SLAVONSKI BROD – Brodsko-posavska županija provodi projekt „Zajedno danas za sutrašnje zapošljavanje” financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program”Razvoj ljudskih…

BORODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Autor - 24/08/2016 0
Dan je protekao u znaku promocije sporta, a KKK “Olimpik”, Nanbudo klub “Slavonija”, te Oliver Mofardin primili su županijske potpore…