TOŠE PROESKI NEDOVRŠENA PRIČA – KONCERT POVODOM TREĆE OBLJETNICE POGIBIJE MLADOG MAKEDONSKOG PJEVAČA

1232 0

NOVA GRADIŠKA, 12. listopada 2010. – Postavljanjem spomen obilježja Toši Proeskom kod Elektrotehničke škole, koncertom u Športskoj dvorani i već tradicionalnim maratonom koji trče makedonski maratonci od Nove Gradiške do Tošinog rodnog mjesta Kruševa, obilježiti će se treća obljetnica pogibije mladog makedonskog pjevača. Tim povodom u Novoj Gradiški je boravio makedonski veleposlanik Danče Markovski

i u razgovoru s gradonačelnikom Josipom Vuković dogovarao budući suradnju i način obilježavanja tragične i prerane smrti Toše Proeskog.

 

– Dogovarali smo kako obilježiti taj tragični događaj . Toše nije samo makedonski pjevač. On je pjevač ovih prostora, posebno mladih. Život ide dalje, a mi pokušavamo da postojeću suradnju prenesemo na mlade, da bude svojina mladih. Očekujem da ćemo uspjeti u svim dogovorima oko gospodarske suradnje, stvarati prijateljstva i odnose. U tom smo ozračju danas razgovarali – kazao je gradonačelnik Josip Vuković. 

 

– S obzirom da veliki broj građana Hrvatske i Makedonije, ali i svih republika bivše Jugoslavije izrazio veliko poštovanje i s velikim pijetetom se sjeća Toše Proeskog bila nam je želja, posebno Tošinih fanova da se podigne spomen obilježje. Ostvarila se ta želja zahvaljujući potpori Grada Nova Gradiška, Županije i Elektrotehničke škole – kaže Terezija Grgić, predsjednica Inicijativnog odbora za podizanje spomen obilježja i organizatorica koncerta.

Vinko Grgić je projektant spomen obilježja koje će, kako kaže, biti Jedan obelisk , na kojem će se nalaziti prepoznatljiva silueta Toše Proeskog, s postamentom na kome će biti Tošin univerzalan tekst. Biti će jedna nedovršena priča, kao što je bio i Tošin život.  

IN MEMORIAM TEODORU TOŠI PROESKOM

 

15. listopada: – župna crkva BZBDM u 16 sati: svetu misu zadušnicu služe Kirko Velinski i Perica Matanović

16. listopada: 6,16 sati start spomen maratona Nova Gradiška – Kruševo ispred spomenika Toši Proeskom – 17 sati, otkrivanje spomenika Toši Proeskom ispred Eklektrotehničke škole – 20 sati koncert u dvorani Elektrotehničke škole. Nastupaju: Andrea Šušnjar, Antonija Šola, Armin Muzaferija, Naum Petrovski, Rock sastav „Rusvaj“ i TS „Ledina“.

Spomenik Toši ispred Elektro-tehničke škole

Related Post

TROKUT: “Shapeless“

Autor - 29/10/2020 0
Foto Jan Iveta Zagreb, 29. listopada 2020.   –  Kada četvorka nosi ime Trokut, onda znamo da svaka norma i oblik…