TRADICIONALNO HODOČAŠĆE HSS-a U MARIJU BISTRICU: Vjera u Boga i seljačka sloga!

2256 0

Članovi Hrvatske seljačke stranke tradicionalno su treće nedjelje u rujnu , 20.rujan 2020.sudjelovali na misnom slavlju u Nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici.
Ovogodišnje hodočašće držano je u drugačijim uvjetima, onako kako to određuju epidemiolozi radi sprječavanja širenja COVID-19.
HSS-ovci su ove godine molili za osobne nakane baš kao i za zaustavljanje epidemije i povratak standardnog života u kojem će obrazovne ustanove biti pune učenika i studenata a obrazovni sustav ispunjavati svoju odgojnu i obrazovnu funkciju i naučiti mlade kritičkom razmišljanju. Životu u kojem će zdravstveni sustav i zdravstvena skrb biti dostupan svim građanima,ne samo servis za zbrinjavanje COVID pacijenata, život u kojem će radnici raditi na svojim radnim mjestima, za Hrvatsku koja će se ravnomjerno razvijati i Hrvatsku iz koje se neće iseljavati.
Prije svete mise održana je tiskovna konferencija na kojoj je govorio predsjednik HSS-a Krešo Beljak koji je na novinarski upit o kandidiranju za gradonačelnika Samobora odgovorio da se neće kandidirati, ali da u Samoboru očekuje pobjedu HSS-ovca. Komentirao je i prijedlog Zakona o lokalnoj samoupravi rekavši da je isti samo pokušaj uvjeravanja javnosti da će se dogoditi promjene i smanjiti javna uprava što nije točno zaključio je : „Predloženim Zakonom neće se postići nikakve uštede niti će se smanjiti javna uprava. Smanjit će se samo broj direktno izabranih dužnosnika, a svi zamjenici načelnika i gradonačelnika postati će stalno zaposleni profesionalci primljeni javnim natječajem. Zamjenici načelnika i gradonačelnika su potrebni, oni mogu biti volonteri bez naknade.“
Na hodočašću je bio prisutan veliki broj HSS-ovaca koji su došli spontano, bez posebno organiziranog prijevoza, kako je to bilo ranijih godina, time su pokazali da HSS-ov slogan „Vjera u Boga i seljačka sloga!“ nije samo slogan nego način življenja.

Related Post