TRAŽI SE NASLJEDNICA MARIJE RIBIČIĆ

1412 0

Projekt najuzornije hrvatske seoske žene pokrenula je Zagrebačka županija prije 17 godina. Ovim projektom u organizaciji Udruge „Uzorne hrvatske seoske žene” radi se na promociji tradicijskih vrijednosti s ciljem afirmacije i podizanja

kvalitete življenja na hrvatskom selu. Kroz ovaj projekt Udruga posredno utječe na poticaj razvoja ruralnih sredina. Svaka od kandidatkinja koja sudjeluje u izboru predstavlja kraj iz kojeg dolazi (općinu i županiju) kroz ono što ona radi i kroz način na koji ona doprinosi njegovom napretku.

 

Začetnik ideje i projekta Izbora „Najuzornije hrvatske seoske žene” jemr.sc. Josip Kraljičković (pročelnik Upravnog odjela za fondove Europske unije, regionalne i međunarodne suradnje) iz Zagrebačke županije koja je koljevka ove manifestacije.

 

Ove godine završna svečanost proglašenja najzornije hrvatske žene održat će se  15. listopada 2016.g. u Požeško –slavonskoj županiji, u Kutjevu, odakle potječe prošlogodišnja pobjednica Marija Ribičić.


Prijave za izbor najuzornije žene su još uvijek otvorene pa Udruga poziva županije, općine, LAG-ove i lokalne medije da potaknu izbor i populariziraju ovu vrijednu tradicionalnu manifestaciju. Uz brojne partnere projektu se ove godine pridružuju i novi koji će osim plaketa i pohvalnica osigurati i novčane nagrade za najuzornije seoske žene.Ukoliko želite više informacija o ovom izboru javite se na kontakt; Dragica Vučković (mob.098/930-6055, e-mail;vuckovic.dragica@gmail.com).

 

Related Post

MLJEKARSKI PROSVJED

Autor - 26/02/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 26. veljače 2012. – Proizvođači mlijeka i ratari s novogradiškog područja i danas s dvadesetak traktora blokiraju prometnicu…