TRANSPARENTOST PRORAČUNA: Peticu dobili Grad Nova Gradiška i općine Rešetari, Cernik i Stara Gradiška

2186 0

Institut za javne financije ocjenom pet ocijenio je i transparentnost Brodsko-posavske županije
NOVA GRADIŠKA, 7. srpnja 2019. – Institut za javne financije predstavio je 3. srpnja 2019. rezultate petog ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna svih 576 hrvatskih lokalnih jedinica.
Prosječna proračunska transparentnost – mjerena brojem proračunskih dokumenata objavljenih na službenim mrežnim stranicama županija, gradova i općina – iz godine u godinu se popravlja, te u ovom ciklusu iznosi 3,9 od mogućih 5.
-To je znatno poboljšanje u odnosu na 2015. kada je iznosila prosječnih 1,8. Ipak, usprkos poboljšanjima i vrlo dobrim prosjecima – županije 4,9, gradovi 4,3, općine 3,8 – i dalje su prevelike razlike, posebice među općinama, a brojni će gradovi i veliki dio općina morati još puno truda uložiti da zadovolje obveze Zakona o proračunu i Zakona o pravu na pristup informacijama, te preporuke Ministarstva financija-piše Institut za javne financije u obrazloženju ocjena transparentnost proračuna lokalnih jedinica.
Peticom, najvišom ocjenom za transparentnost proračuna ocijenjeni su Grad Nova Gradiška i općine Rešetari, Cernik i Stara Gradiška, Općina Davor dobila je četvorku, općine Dragalić, Stari Petrovo Selo i Nova Kapela dobili su trojku, a općine Vrbje, Okučani i Gornji Bogićevci dobile su dvojku.

Related Post

STANJE NA TRŽIŠTU RADA

Autor - 18/08/2012 0
Potkraj srpnja 2012. godine na području Područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Slavonskom Brodu evidentirane su 16023 nezaposlene osobe…