TROKUT: Kabukijev remix  i ljetna turneja s doajenima jazza (video) 

322 0

Zagreb, 23. srpnja 2021. – Electronic jazz petorka Trokut nakon prošlogodišnjeg prvijenca Shapeless objavljenog za rastućeg izdavača Rika Muzika izbacila je svoj prvi remix u suradnji s renomiranim njemačkim producentom Kabukijem. Predvodnik nove generacije electronic jazza donosi ljetni remix Memories Pt. 2 koji širi granice hvaljenog debija. 

 

Završna pjesma sa Shapelessa vapila je za nastavkom, a dobila ga je u remixu što pronosi zvuk topline I nade, ali I dozu čežnje. Remix dolazi u trajanju dovoljnom za pakiranje ljetnih uspomena nostalgičnim soundtrackom jazz elektronike iz radionice genijalca koji u svojim produkcijama stapa hip-hop, jungle i UK bass.

O Memories Pt. 2 samTrokut naglašava kako“odražava našu ljubav prema stapanju različitih elemenata iz jazz izričaja s različitim elementima elektronske glazbe”, čime se mlada hrvatsko-slovenska petorka I njemački producent pokazuju kao uspješan match.

Pjesmu novog ruha i formata idealnog za ljetna radijska poslijepodneva prati I video spot iz maštovite radionice vizualnog umjetnika Ḍĭe Zoone (Branimir Štivić), koji stoji iza vizuala bendova poput nemanje i Porta Morta.

Trokut ovom suradnjom potvrđuje silovit uzlet u glazbenom svemiru u iznimno nepredvidljivo vrijeme za stvaranje. Da uspješno odgovaraju globalnim izazovima pokazuje i turneja u sklopu koje dijele pozornicu sa svjetskom legendom jazza Avishaijem Cohenom na 62. Jazz festivalu Ljubljana. 

Trokut možete čuti uživo na ljetnoj turneji 2021.:

  • 27.7. – ViKA, Virovitica
  • 29.7. – 62. Jazz festival Ljubljana, Ljubljana
  • 12.8. – LAstovo – Otok glazbe, Lastovo
  • 24.8. – Festival Jeff, Kopar
  • 25.8. – Tramonto, Krk
  • 28.8. – Muzej vučedolske kulture, Vučedol
  • 2.9. – Muzika Eklektika, Kulturni center Janeza Trdine, Novo Mesto

 

Related Post