U blizini Rešetara na državnoj cesti D 51 19-godišnji vozač „nabrijao“ 139 km/h

741 0

Tijekom provedenih aktivnosti evidentirana su 83 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega 76 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila

SLAVONSKI BROD /NOVA GRADIŠKA – Dana 21. studenog 2018. godine u vremenu od 10,00 do 17,00 sati, policijski službenici Policijske uprave brodsko – posavske, proveli su preventivno – represivnu akciju usmjerenu prvenstveno na nadzor brzine kretanja vozila.

Prilikom određivanja lokacija za nadzora brzine kretanja vozila, uzeti su u obzir i prijedlozi građana za 24 satni nadzor brzine kretanja vozila, tako da je akcija provedena na nekoliko desetaka lokacija i ulica na području gradova Slavonskog Broda i Nove Gradiške te općina, kao i na auto cesti A3.

Tijekom provedenih aktivnosti evidentirana su 83 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega 76 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila. Najveća brzina od 243 km/h je utvrđena na auto cesti A3 spram Starog Slatinika, a osobnim automobilom je upravljala 30-godišnja državljanka BiH. Najveće prekoračenje brzine u naselju od 100 km/h je izmjereno u mjestu Garčin, a osobnim automobilom je upravljala 44-godišnja vozačica. Najveća brzina izvan naselja iznosila je 139 km/h i utvrđena je u blizini mjesta Rešetari na državnoj cesti D 51, a osobnim automobilom je upravljao 19-godišnji vozač.

Tijekom postupanja u određenom broju slučajeva počiniteljima je izrečena zakonom propisana sankcija na mjestu počinjenja prekršaja, dok će ostalima na kućne adrese biti dostavljene obavijesti o počinjenim prekršajima.

Policija će i u narednom vremenu provoditi ovakve i slične akcije, a sve u cilju povećanja sigurnosti cestovnog prometa.

Related Post

POLICIJSKA 24 SATA

Autor - 20/11/2015 0
STARA GRADIŠKA / OKUČANI – Jučer, 19. studenog oko 23,45 sati na graničnom prijelazu Stara Gradiška prilikom izlaza iz Republike…