UDRUGA GLUHIH I NAGLUHIH: Trening neformalnih metoda u sklopu projekta „Za bolju budućnost“

457 0

NOVA GRADIŠKA  – 7. listopada 2020. -Projekt Za bolju budućnost, kojeg provodi Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška odobren je 01.06.2020. godine i traje godinu dana. Podržalo ga je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u sklopu natječaja Prevencija nasilja nad i među djecom i mladima.

 

Partneri u provedbi ovog projekta su: Industrijsko obrtnička škola Nova Gradiška,Elektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška, Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška, OŠ Mato Lovrak, Nova Gradiška.

 

Ovaj  projekt, kroz niz aktivnosti koje su bazirane na formalnim i neformalnim metodama učenja nastojat će utjecati na smanjenje nasilja među mladima kako unutar populacije mladih tako i prema mladima.

Kao sastavni dio projekta provodimo niz radionica, a proveden je i četverodnevni trening neformalnih metoda u svrhu prevencije međuvršnjačkog nasilja.Trening je trajao od 29.09.2020. do 02.10.2020. godine u restoranu Slavonski Biser Nova Gradiška.

 

Treningu su prisustvovali radnici s mladima, predstavnici udruga, škola ( pedagozi, profesori/ce, knjižničari, defektolozi i dr.) sa šireg područja grada Nove Gradiške.

 

Provedene aktivnosti u sklopu treninga  osnažile su sudionike novim vještinama i metodama u radu s djecom i mladima-o nasilju/nenasilju, sukobu, predrasudama, stereotipima, miru, mirovnoj edukaciji i socijalnoj isključenosti , koje do sada nisu primjenjivali.

 

Povratne informacije održanog treninga su odlične, zadovoljni sudionici su iskazali veliki interes za daljnje širenje provedenih metoda neformalnih metoda učenja.

 

Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška ovim putem se zahvaljujem svim sudionicima koji su na razne načine pridonijeli provedbi ciljeva ovog projekta.

Related Post

DOŽINKY

Autor - 21/07/2014 0
KAPTOL – Domaćin ovogodišnjih, 19. srpnja bila je Češka beseda Kaptol kod Požege, a organizaciju je potakla i općina Kaptol.…