U generalci poraz od Oriolika

499 0

21. kolovoz 2011. – Danas su nogometaši Mladosti odigrali

generalku pred nedjeljni start u novoj natjecateljskoj sezoni i gostovanja u nedjelju kod novaka u ovom prvenstvu – u Antinu. Igrali su protiv Oriolika iz Oriovca i nažalost izgubili susret kao i protiv Libertasa sa 1:2 (0:1).

Prvih 30. minuta Mladost je solidno igrala, što više, vrlo dobro, imala inicijativu, stvorila čak 4 do 5 izglednih prilika, ali su gosti ipak preko Milinkovića u 37. minuti poveli, nakon što je nekoliko minuta ranije isti igrač pogodio vratnicu cerničkog gola. Pogodak je postigao Milinković nakon udarca iz kuta, kada uža obrana Mladosti nije bila energičnija i rasčistila na oko neopasnu situaciju, pa su gosti poveli. U prvom poluvremenu Mladost je stvorila više prilika od gosta, ali im je nedostajala realizacija. U nastavku Mladost ulazi otvorenije, energičnije i iznuđuje kazneni udarac kada je jedan igrač Oriolika igrao rukom i opravdano sudac utakmice Dragan Bakunić iz Cernika sudi najstrožu kaznu koju Vlaović u 48. minuti pretvara u izjednačenje (1:1). Samo minutu kasnije mladi Boban bio je u stopostotnoj prilici, ali je želio prebaciti istrčalog vratara Oriolika, ali je lopta prošla kraj gola. Gosti se ističu dobrim kontrama i polukontrama. Iz jedne takve prilike Abramović, dolazi pred gol Mladosti u solo prodoru, pa se našao u sličnoj prilici kao Boban, ali on ne promašuje nego uspjeva prebaciti vratara Ugrešića i postiže pogodak za Oriolik (2:1). Bio je to i konačni rezultat ove zadnje pripremne utakmice Cerničana. Trener Dinko Terzić, iako je doživljen još jedan poraz ne sumnja u svoju momčad koja je u 11 pripremnih utakmica postigla 6 pobjeda , jednom odigrala neodlučno i 4 puta je poražena, jer ima, što je poznato niz problema. Najveći je svakako odlazak čak 9 igrača. Sada ga, međutim, muči i još jedan problem, jer su neki igrači zaposleni, pa ne mogu napustiti posao i redovno trenirati. Što više, trener Terzić se boji da neki igrači neće moći ni nastupati na utakmicama radi posla. Uz to, tvrdi on, sada ima podijeljenu i što je neobično važno za istaći – novu momčad koju treba uigrati. A ono „podijeljenu“znači da ima dio momčadi koja je redovno trenirala i drugi dio koja nije, pa je teško uskladiti te dvije krajnosti, osobito kod novaka. No, trener ipak vjeruje da će sve biti dobro i da aspiracije za osvajanjem zlatne sredine ove jeseni će ostvariti, a sve će se znati nakon što odrade dvije prve utakmice, jer oba puta gostuju. Već u nedjelju igraju kod novaka u Antinu, a tjedan dana kasnije kod starog rivala u Otoku. Prvu utakmicu pred domaćom publikom igraju tek u trećem kolu 11. rujna u Cerniku, kada se očekuje pobjeda, jedna u nizu koje će doći.

 

Danas je Mladost igrala u sastavu: Kao, Đaković, Kalić, Jelančić, Vlaović, Lukšić, Akmačić, Mulac, Boban, Martinović, Kumić, još su igrali: Ugrešić, Vrabac, Galik, Burazović, Jurčević,Dubravac, Videc, uz trenera Dinka Terzića.

Related Post