U Gradskom muzeju otvorena izložba Gordane Bralić

915 0

NOVA GRADIŠKA, 9. studeni 2019. – U Gradskom muzeju Nova Gradiška sinoć je otvorena jizložba radova akademske slikarice Gordane Bralić.
Izložbu je otvorila dr. sc. Marija Mihaljević, ravnateljica Gradskog muzeja, a o autorici i izložbi govorili su Damir Sokić, profesor na Akademiji likovnih Umjetnosti u Zagrebu i Miroslav Pišonić, viši kustos u Gradskom muzeju.
Fascinira čistoća radova u metežu današnjih vizualnih i inih podražaja…Odmjereni odnosi crnoga i bijeloga gotovo uvijek tvore drugačije kompozicije u prostoru formata. Prostor je element koji je Gordani izuzetno bitan. Osim plošnosti rada, ako ga pomnije pogledamo, neće nam biti teško uočiti i njegovu dubinu koja postaje sastavni dio igre punog i praznog, igre crnog i bijelog, igre slike i prostora galerije,igre posjetitelja i slike – igre fizičkog i mentalnog prostora. U svim tim igrama i prostorima okomita linija, uz redukciju boja na neboje, ima ključnu ulogu. Po svom habitusu okomita linija je u odnosu na vodoravnu nestabilna i smatram da bi bilo zanimljivo promatrati ju kao činjenicu postojanja, a pogotovo u odnosu (okomitog) promatrača koji se nalazi nasuprot slici – kazao je predstavljajući autoricu i izložbu Miroslav Pišonić.
Izložba je otvorena do 30. studenog.

Related Post