U nedjelju derbi u Cerniku

512 0

29. rujan 2011. – Cerničani su uz vodeći BSK i Slobodnicu

nakon 6 kola među 16 klubova jedini neporaženi. Za nogometaše domaće Mladosti to je uobičajena uvertira svake jeseni. Međutim, u nedjelju, kada se igra derbi kola jedan od suparnika mogao bi ostati bez tog predznaka. Naime, u Cernik dolazi vodeći BSK znatno igrački pojačana momčad, koja će se morati suočiti s tradicijom koja godinama krasi domaću Mladost, a to je da su nepobjedivi na svome terenu. Zbog toga je ova utakmica u središtu zanimanja.

Trener Mladosti Dinko Terzić ima, istina, problema jer mu je u ljetnom prijelaznom roku otišlo čak 9 igrača, dva su se ipak vratila, pa ima novi sastav, uglavnom mladih igrača, koji se još uigravaju, pa im je pridružio i dva „veterana“, dva iskusna nogometaša Đakovića i Medveda, koji iskustvom pomažu, pa je Mladost opet homogen sastav. Cerničani žele nastaviti tradiciju nepobjedivosti na svome terenu, pa s takvim ambicijama i dočekuju vodeću momčad lige, tim više, jer su ohrabreni vrijednom pobjedom u proteklom kolu u Vukovaru. Momčad Mladosti je, prisjetimo se u proteklih 6 kola postigla 3 pobjede i 3 puta izgrala neodlučno, i što je najvažnije, niti jednom nije bila poražena. U nedjelju im dolaze, uistinu, – kvalitetni nogometaši predvođeni vrsnim stručnjakom Rupnikom i bit će to susret kojeg zaista treba vidjeti. Pobijedili su u prošlom kolu novaka, kao i što su oni – Antin s 2:1, ali su i Cerničani načinili veći podvig pobjedom u Vukovaru nad domaćinom od 3:2, nakon što je Vukovar vodio s 2:0.

Obje momčadi, i BSK i Mladost, jednako su efikasne jer su postigle po 13 golova, s tim, što je BSK manje primio (6), a Mladost više (9) golova. BSK ima 5 pobjeda, a Mladost 3, ali Cerničani su 3 puta igrali neodlučno, a BSK jednom, pa je to i razlog za bodovnu prednost nedjeljnog gosta. Međutim, ništa to ne znači, ako Cerničani nastave s tradicijom nepobjedivosti na svome terenu, u što se nadamo, BSK bi nakon Cernika mogao izgubiti vodeću poziciju.

Drugoplasirani Graničar, naime, ima teško gostovanja u Osijeku kod Olimpije, treća Slobodnica prima neugodni Višnjevac, pa bi zahvaljujući upravo razvoju te situacije u Cerniku moglo biti promjene na tablici. No, neovismo o tome Cerničani imaju jedini cilj pobjedu nad BSK-om, a to znači dalji uspon prema samom vrhu i nastavak ugodne tradicije. Zato treba u nedjelju doći na utakmicu u Cernik i pomoći momčadi Dinka Terzića u ostvarenju tog cilja.

 

Na slici: tribina u Cerniku bit će sigurno puna jer se očekuje sa velikim zanimanjem gostovanje vodeće momčadi 3.HNL, Istok.

 

 

Related Post