U posljednjih sedam dana 137 Novogradiščana oboljelo je od COVID-19

1711 0

Marko Ćosić, načelnik novogradiškog Stožera CZ upozorava građane na oprez i ukazuje na nužnost pridržavanja propisanih epidemioloških mjera, a neodgovorne podsjeća na sankcije i propisane kazne koje su se počele primjenjivati

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 5. prosinca 2020. – Broj Novogradiščana zaraženih virusom SARS-CoV-2 posljednjih dana znatno je narastao. U posljednjih sedam dana zaraženo je 137 osoba, što je u prosjeku dnevno gotovo 20 osoba. Najveći broj zaraženih u jednom danu bio je 30. studenog kada su evidentirane 33 novozaražene osobe.

Popunjavaju se i smještajni kapaciteti namijenjeni COVID bolesnicima u Općoj bolnici Nova Gradiška jer se, uz Novu Gradišku, broj oboljelih povećao i na području općina Novogradiškog kraja. S jučerašnjim danom u novogradiškoj bolnici su bile zbrinute 22 osobe. Dodajmo da se oboljeli s težom kliničkom slikom premještaju u bolnicu u Osijeku. Kako doznajemo od Marka Ćosića, načelnika Stožera CZ Grada Nova Gradiška, prisutan je trend više zaraženih osoba u jednoj obitelji. Očekuje da bi se narednih dana mogli vidjeti efekti epidemioloških mjera i početi smanjivati broj novozaraženih.

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije jučer je bio 4.901 što znači da će, ako se nastavi dnevni troznamenkasti trend novozaraženih, sutra taj broj premašiti 5.000 osoba.
Marko Ćosić, načelnik novogradiškog Stožera CZ upozorava građane na oprez i ukazuje na nužnost pridržavanja propisanih epidemioloških mjera. Dodaje da se po trgovačkim centrima mogu vidjeti pojedinci koji ne nose maske i neodgovorno se ponašaju. Neodgovorne građane podsjeća na sankcije i propisane kazne koje su se počele primjenjivati.

Related Post