U povodu Dana općine održana manifestacija Srednjevjekovni grad Cernik

1399 0

Autor Franjo Samardžić 

 

CERNIK, 11.  rujna 2021. – Općina Cernik je danas  u povodu obilježavanja Dana općine na prostoru Kulmerovog dvorca  po drugi put  organizirala manifestaciju  pod nazivom  Srednjovjekovni grad Cernik. Kako se moglo vidjeti organizirana je na radost svih onih  koju su se danas prije podne družili sa srednjevjekovnim vitezovima, posebno djece  koja su se dobro zabavljala zahvaljujući  članovima udruga  Vitezovi Zelingradski iz  Svetog Ivana Zeline i Družbe  vitezova zlatnog kaleža iz Stubice.

  Svi su mogli biti sudionici  prikaza atraktivnih događanja  koja su organizirali  prikazujući  život u srednjem vijeku: vitezova, seljaka i obrtnika promičući način hrvatsku srednjevjekovnu povijest. Postavili su viteški tabor  sa šatorima, vitešku opremu i razne  naprave, predstavili  streličarstvo, vatreno oružje i tadašnje obrte. Plijenili su pozornost svojim kostimima. 

  Ovogodišnjom manifestacijom zadovoljan je Hrvoje Žakić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Cernik, koji je također bio jedan od  aktivnih sudionika. 

  Dodajmo da je i ove godine bio organiziran sajam na kojem su predstavili i prodavali svoje  proizvode obrtnici, poljoprivredna gospodarstva i udruge.   

 

Related Post