U Starom Petrovom Selu državno prvenstvo škola u – badmintonu !

686 0

17. ožujak 2011. – U idući utorak 22. ožujka Staro Petrovo Selo bit će

mjesto vrlo značajnog natjecanja. U sportskoj dvorani mjesne Osnovne škole Ivan Goran Kovačić održat će se poluzavršnica državnog prvenstva osnovnih i srednjih škola Hrvatske u – badmintonu!

U prvi mah iznenađuje kako to Staro Petrovo Selo organizira natjecanje na državnoj razini u jednom sportu koje nije tako, bar u našoj lokalnoj javnosti, toliko poznato. Međutim, profesor tjelesno-zdravstvene kulture petrovoselske škole Goran Križan od nedavna gaji na svojoj školi badmintonske treninge i školska natjecanja. Postigao je zavidnu kvalitetu pa mu je povjerena i ova zaista prestižna organizacija. O tome kako je došlo do igranja badmintona u ovoj školi najbolje poslušajmo profesora Križana: „ Od prošle školske godine u redovnoj nastavi radim badminton, točnije sa sednim i osmim razredom. Kako sam uspio postaviti 6 terena, imao sam najbolje uvjete za natjecanje, tako mi je i ŠŠS naše županije dodijelio županijsko natjecanje za prošlu školsku godinu“. Međutim, nakon, po općem sudu, izvrsne organizacije županijskog natjecanja ove godine je državno natjecanje povjereno Starom Petrovom Selu. „Naš povjerenik je na sastanku ŠŠS Hrvatske dobio organizaciju poluzavršnog državnog prvenstva za ovu školsku godini. Naravno, mi smo je s oduševljenjem primili u Starom Petrovom Selu“. Natjecanje za osnovne i srednje škole počinje u utorak, 22. ožujka u 9,30 sati u školskoj športskoj dvorani, gdje će se natjecati pobjednici iz sve 4 slavonske županije. Brodsko-posavsku županiju predstavljaju u konkurenciji osnovnih škola Okučani (dječaci) i Staro Petrovo Selo (djevojčice), te kod srednjih škola Gimnazija Nova Gradiška (mladići i djevojke). Sustav natjecanja je liga, 4 ekipe po kategoriji, ekipu čine 3 igrača, a igra se redom 1. singl, 2. singl, par, 3. pa 4. singl, ako je potrebno. Igra se do 3 pobjede. Jedan meč se igra na jedan dobiveni gem do 21.

 

Na fotografiji su pobjednice i predstavnice Brodsko-posavske županije na poluzavršnici državnog natjecanja u kategoriji djevojčica, učenice Osnovne škole Ivan Goran Kovačić iz Starog Petrovog Sela: Tihana Luketić, Doris Stepić i Matea Križan.

Related Post