U ŽUPANIJSKOJ VIJEČNICI DR. KOCIĆ PREDSTAVIO DVD

931 0

SLAVONSKI BROD, 27. veljače 2014. – Danas je mr. sc. Dragoljub Kocić, dr. med., u velikoj županijskoj vijećnici promovirao svoj informativno-edukacijski DVD „Kako spasiti život“ o neodgodivoj prvoj pomoći za laike,

do dolaska stručne medicinske pomoći, koji može biti i podsjetnik za naučeno znanje, ali i kako primijeniti javno dostupan AVD uređaj, za pokretanje srca u slučaju srčanog zastoja.

 

DVD, u kome su prikazani algoritamski pristupi i postupci pružanja pomoći unesrećenom u prvim minutama, prema novim smjernicama, prezentirao je u nazočnosti zamjenika brodsko-posavskog župana Dunje Magaš i Davora Vlaovića. Nazočni su bili i predstavnici javnih službi te brojni brodski novinari kod kojih je DVD pobudio velik interes.

 

Prednost ovog DVD-a je i u tome jer knjige i fotografije ne mogu pokazati slijed postupaka kao što može video prikaz. Zbog toga je potrebno koristiti DVD u svim institucijama, udrugama, školama i vrtićima, ali i u obitelji. Treba istaknuti da ne postoji sličan DVD o tako važnom pružanju hitne pomoći!

 

Prvi je takav uradak u Europi, prepoznat i podržan od Brodsko posavske županije tj. od strane Upravnog odjela za razvoj i europske integracije Brodsko-posavske županije na čelu s pročelnikom Marijanom Štefancem, i Škole nardnog zdravlja “dr. Andrija Štampar”, Zagreb.

 

Dodajmo da je DVD snimljen na Hrvatskom jeziku, za osobe sa oštećenim sluhom, na Njemačkom i Engleskom jeziku.

 

Related Post