UDRUGA GLUHIH I NAGLUHIH: Provedene edukacije engleskog jezika i tečaj digitalnih kompetencija

484 0

Udruga gluhih i nagluhih u partnerstvu s Gradom Nova Gradiška i drugim udrugama će kroz ovaj projekt na novogradiškom području ponuditi posebno dizajnirane programe koji će utjecati na smanjenje nezaposlenosti marginaliziranih skupina društva

NOVA GRADIŠKA, 5. svibnja 2019. – Kroz INTEGRA-lokalni centar inkluzivnog zapošljavanja provedene su edukacije „Tečaj osnova engleskog jezika“ i „Tečaj digitalnih kompetencija“.
Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška je od 19.02.2019. do 05.04.2019. godine održala Tečaj osnova engleskog jezika u sklopu projekta „Pružanje podrške marginaliziranim skupinama za uključivanje na tržište rada“, UP.02.1.1.06.0002.
Na edukaciji „Tečaj osnova engleskoga jezika“ su sudjelovale nezaposlene osobe s invaliditetom te dugotrajno nezaposlene osobe. Polaznici su upoznati s vokabularom i jezičnim strukturama koje se odnose na vrijeme, prehranu, dnevne aktivnosti, poslove i zanimanja, zemlje i nacionalnosti, obitelj, osobine. Kroz tečaj su se poticale vještine govorenja, čitanja i pisanja. Polaznici su glumili određene situacije u restoranu, na tržnici, dopunjavali rečenice, slagali rečenice određenim redoslijedom, igrali kvizove. Radili su individualno, u paru i u skupinama. Na kraju je napravljena evaluacija gdje su korisnici istaknuli svoje zadovoljstvo održanom edukacijom.
Tečaj digitalnih kompetencija održan je od 10.4. – 19.4.2019. godine.Na tečaju razvoja digitalnih kompetencija sudionici su stekli kompetencije osnova web dizajna i vođenja društvenih mreža. Prvi dio edukacije odnosio se na dizajn web stranica. Nakon dizajna web stranica sudionici su upoznati s procesom vođenja društvenih mreža. Sudionici su naučili izraditi plan i strategiju objava na društvenim mrežama, upoznavanje s izradom sadržaja (tekst, fotografije i video).
Sudionici su edukaciju ocijenili izvrsnom ocjenom, te su izrazili zadovoljstvo naučenim i stečenim znanjima.
Ovim edukacijama završen je prvi ciklus navedenih radionica, od rujna krećemo ponovno s besplatnim radionicama i pozivamo sve dugotrajno nezaposlene da nam se priključe u stjecanju novih znanja i vještina!


Podsjetimo u sklopu otvorenog poziva Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina, kojeg je provelo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Udruzi gluhih i nagluhih Nova Gradiška odobren je projekt „Pružanje podrške marginaliziranim skupinama za uključivanje na tržište rada“. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. u 100% iznosu od 795.670,00 kn. Projekt je s provedbom započeo 1. rujna 2018. godine i trajat će 18 mjeseci.
Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška u partnerstvu s Gradom Nova Gradiška, Udrugom slijepih Nova Gradiška, Udrugom gluhih i nagluhih Brodsko-posavske županije i Udrugom za promicanje aktivnog sudjelovanja Studio B će kroz ovaj projekt na našem području ponuditi posebno dizajnirane programe koji će utjecati na smanjenje nezaposlenosti marginaliziranih skupina društva.
Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost Udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška.

Related Post

“ZEBRAMA” NAGRADA GRADA

Autor - 20/12/2011 0
  NOVA GRADIŠKA, 20. prosinac 2011. – Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata „Zebre“ Nova Gradiška dobitnik je ovogodišnje Nagrade…

HRVARTSKA U EU

Autor - 28/06/2013 0
Zbog velikog interesa javnosti i medija oko prelaska granica nakon što Republika Hrvatska postane 28. članica Europske unije u Ravnateljstvu…