UDRUGA GRAD U SRCU POZIVA NOVOGRADIŠĆANE NA AKCIJU: “Pometi prvo ispred svoga praga“

505 0

Velika akcija čišćenja organizira se za Dan Planeta Zemlje 23. travnja  u 9,30 sati u prigradskom naselju Prvča uz autocestu

 

Autor Franjo Samardžić

 

NOVA GRADIŠKA, 12.  travnja 2022, – Udruga Grad u srcu započela je svoj prvi veliki projekt pod nazivom Srcem za zeleni grad. Kako navodi  predsjednica Sara Šefer, cilj ovoga projekta je probuditi ekološku svijest i brigu za okoliš kod naših sugrađana, te istaknuti važnost društvenog aktivizma u lokalnoj zajednici. 

Prva aktivnost u sklopu projekta provedena je u suradnji s obje novogradiške Osnovne škole u obliku edukativnih radionica za djecu, a sada najavljuju veliku akciju čišćenja u suradnji s Večernjim listom. 

   -Udruga Grad u srcu  pridružila se velikom projektu Večernjega lista, simboličnog naziva Rezolucija Zemlja. Ekskluzivni partneri  ovoga projekta su Hrvatska turistička zajednica,  Fond za zaštitu okoliša i   energetsku učinkovitost i Hrvatska elektroprivreda. Pozivajući brojne udruge u Hrvatskoj  cilj im je  provesti najveći  ekološki projekt putem različitih akcija  i aktivnosti. Slijedom toga, Udruga Grad u srcu osmislila je svoj projekt Srcem za zeleni u sklopu kojega  će provesti nekoliko aktivnosti.

   Prva provedena aktivnost bile su  stručno-pedagoške radionice u dvije novogradiške Osnovne škole   na temu očuvanja okoliša  i Dana planeta zemlje.  Cilj radionice je  osvijestiti kod djece  važnost  intervencije  u  svojoj lokalnoj akciji u svrhu buđenja ekološke svijesti i općeg društvenog dobra. 

   Naša Udruga najavljuje  akciju čišćenja  koja se također provodi u sklopu projekta  Srcem za zeleni grad. Budući da se povodom Dana planeta Zemlje u cijeloj Hrvatskoj provode velike akcije čišćenja okoliša naša Udruga je u suradnji s Večernjim listom  odlučila organizirati jednu i u Novoj Gradiški. 

   Na našu akciju odazvala se i Građanska inicijativa Čisteći Medvjedići  koja pokreće niz ovakvih akcija u čitavoj Hrvatskoj kroz čitavu godinu. Udruga  Grad u srcu  osigurala je rukavice i vreće za smeće  te  s tvrtkom Odlagalište d.o.o. odvoz  skupljenog  smeća. 

Pozivamo sve građane da se odazovu našoj akciji koja će se održati 23. travnja u prigradskom naselju Prvča  uz autocestu u 9,30 sati- navodi Sara Šefer. 

Related Post

Autor - 24/12/2019 0
Božićna čestitka Brodsko-posavske županije

JUBILEJ DVD-a ŠTIVICA

Autor - 06/05/2013 0
U subotu i nedjelju, 4. i 5. svibnja, uz dan svog nebeskog zaštitnika, sv Florijana, Dobrovoljno vatrogasno društvo Štivica svečano…