UDRUGA „SUNCOKRET“: Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku osiguralo sredstva za poludnevni boravak

1332 0

NOVA GRADIŠKA, 31. srpnja 2017. – U Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku 17. srpnja potpisan je 161 ugovor o dodjeli financijskih sredstava za provedbu prve godine trogodišnjih programa “Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge”. U tu svrhu osigurano je 33,5 milijuna kuna.

Ciljane skupine su djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeca i mladi s promjenama u ponašanju, djeca s teškoćama u razvoju, mladi i odrasle osobe s invaliditetom, te druge ranjive skupine korisnika, kao što su starije i nemoćne osobe, žrtve obiteljskog nasilja i beskućnici.

Među udrugama koje su potpisale ugovor je i Udruga osoba s intelektualnim teškoćama „Suncokret“ djeluje u Novoj Gradiški 16 godina i okuplja članove s područja Grada Nova Gradiška i deset općina novogradiškog kraja.

Ugovor je u ime udruge potpisala predsjednica Kata Vukšić. Udruga će godišnje dobivati 160.000 kuna koje će, kako kaže, koristiti za poludnevni boravak svojih članova u prostorijama udruge i organiziranje raznih radionica i drugih sadržaja.

Related Post