UGOSTITELJI U DILEMI: Od ponedjeljka Novogradiščani će opet u omiljene kafiće i ugostiteljske objekte

1046 0

Kako naglašava Tomislav Šimić, mora se početi raditi i ići dalje jer ako se prestane raditi to će značiti i propast za ugostitelje, a sigurno nije dobro ni za Grad i Općine koje iz ugostiteljske djelatnosti pune svoje proračune

Autor Franjo Samardžić
NOVA GRADIŠKA, 9. svibnja 2020. -Novogradiščani će ponovio u ponedjeljak moći u svoje omiljene kafiće i druge ugostiteljske objekte. Iako će možda biti i onih koji neće otključati vrata i početi raditi, Tomislav Šimić, predsjednik Udruženja Nova Gradiška kaže da većina hoće. Dogovor je, kaže, većine da se 11. svibnja mora početi raditi i vidjeti kako će nove ublažene mjere utjecati na poslovanje i hoće li se uopće isplatiti raditi. Nakon prvih mjere koje je objavio, Stožer civilne zaštite je izdao nove ublažene upute po kojima mogu raditi i lokali bez terasa s čime su ugostitelji zadovoljni. Tko će moći uspješno poslovati moći će se vidjeti samo u slučaju ako se počne raditi, a nije, smatra većina ugostitelja, bez razloga strah da će neki ponovo prestati s radom.

Kako kaže Šimić, nakon razgovora obavljenih s predstavnicima Grada i načelnicima općina, ugostitelji pozdravljaju mjere i olakšice koje su utvrdili Grad Nova Gradiška i općine novogradiškog kraja. Smatraju, i još uvijek su u strahu da neće moći uspješno poslovati kada otvore svoje objekte i počnu raditi. Za utorak je dogovoren još jedan sastanak sa predstavnicima Grada kako bi se ugostiteljima omogućilo proširenje terasa i još jednom razmotrili uvjeti pod kojima mogu raditi i eventualno utvrdile nove pogodnosti.

Kako naglašava Tomislav Šimić, mora se početi raditi i ići dalje jer ako se prestane raditi to će značiti i propast za ugostitelje, a sigurno nije dobro ni za Grad i Općine koje iz ugostiteljske djelatnosti pune svoje proračune.

Pred ugostiteljima je, dakle, neizvjestan početak ponovnog poslovanja pod sasvim novim uvjetima fizičke distance i ispunjavanju drugih epidemioloških uvjeta. Treba vidjeti kako će to gosti prihvatiti, jer oni su na kraju ti o kojima ovisi promet i uspješnost poslovanja.

Tomislav Šimić

Related Post

ŠESTI SAJAM POSLOVA

Autor - 11/10/2013 0
U prostorima CISOK-a danas tijekom prijepodneva održan je sajam poslova. Program je započeo u 10 sati i trajao do 13…