Uhićen Pakistanac koji je pomagao Kinezima u protuzakonitom ulasku u Hrvatsku

558 0

Foto Policija brodsko-posavska

SLAVONSKI BROD – Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske dana 21. ožujka, u jutarnjim satima, u Slavonskom Brodu, na naplatnoj postaji (zapad), kontrolirali su osobni automobil talijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 41-godišnji državljanin Islamske Republike Pakistan, a koji je uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

U unutrašnjosti automobila su se nalazila četiri putnika, te je utvrđeno da se radi o državljanima Narodne Republike Kine (u dobi od 39, 41, 42 i 55), koji imaju zabranu ulaska u Republiku Hrvatsku do 5. ožujka 2025. godine, a koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine. 

Kriminalističkim istraživanjem nad 41-godišnjakom je utvrđeno da je isti sukladno prethodnom dogovoru sa nepoznatom osobom u Italiji,  iz koristoljublja pomogao stranim državljanima koji su ilegalno ušli u Republiku Hrvatsku u protuzakonitom kretanju vozeći ih u smjeru Zagreba. 

Policijski službenici su 41-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske. 

Prema strancima provest će se postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Related Post

SAVJETI VOZAČIMA

Autor - 13/11/2015 0
SLAVONSKI BROD, 13. studeni 2015. – Policija podsjeća sve vozače i sudionike u prometu na poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti…