UHIĆENJA I VISOKE KAZNE NEKIM VOZAČIMA NE PREDSTAVLJAJU PROBLEM

526 0

U prošlom tjednu policija je kaznila 34 alkoholizirana vozača. Zbog učestalosti činjenja prometnih prekršaja policajci su uhitili 33-godišnjeg vozača, drugog priveli u postaju do otrežnjenja

U Slavonskom Brodu, 26. siječnja, oko 1 sat, u Ulici J. J. Strossmayera, policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod prilikom pojačanog nadzora prometa, zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 33-godišnjak. Izvršenim alkotestiranjem vozaču je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,45 promila. S obzirom na okolnosti prekršaja te na učestalost činjenja prometnih prekršaja, policajci su na mjestu događaja uhitili 33-godišnjeg vozača te protiv njega podnose prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

U nedjelju, 27. siječnja, oko 4 sata, također u Ulici J. J. Strossmayera, u Slavonskom Brodu, prilikom redovnog nadzora prometa, ophodnja Postaje prometne policije Slavonski Brod zaustavila je osobni automobil slavonsko-brodskih registracijskih oznaka, a kojim je upravljao 40-godišnji vozač. Izvršenim alkotestiranjem vozaču je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,85 promila. Zbog postojanja sumnje da će alkoholizirani vozač nastaviti s činjenjem prekršaja, policajci su ga priveli u postaju gdje je zadržan do otriježnjenja. Protiv 40-godišnjeg vozača policajci podnose prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Policija prošli tjedan sankcionirala 365 prekršaja

Prošli tjedan ( od 20. do 27. siječnja), na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, dogodile su se 24 prometne nesreće, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama, te 21 prometna nesreća s materijalnom štetom.

Jurio autocestom 245 km/h

Policijski službenici su, nadzirući promet, prošli tjedan, sankcionirali su 365 prekršitelja u prometu. Od toga su utvrdili 137 prekršaja nepropisnih brzina. Najveća nepropisna brzina izvan naselja utvrđena je na autocesti A3 od 245 km/h (osobnim automobilom, švicarskih registracijskih oznaka, upravljao 31-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine). U 37 slučajeva, kažnjeni su sudionici u prometu, jer nisu koristili zaštitne sigurnosne pojaseve te u 3 slučaja zbog nepropisnog prijevoza djeteta.

Za upravljačem osobnog automobila s 2,33 promila

U prošlom tjednu policija je kaznila 34 alkoholizirana vozača, a najveću koncentraciju alkohola u organizmu imao je 65-godišnji vozač koji je uhvaćen 23. siječnja, u Slavonskom Brodu, u 13, 30 sati s 2,33 promila.

Related Post