UHVAĆEN MLAD I NADOBUDAN „VOZAČ“ (19): Krao automobile i izazivao prometne nesreće  

412 0

SLAVONSKI BROD, 30. lipnja 2022. – Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom u vezi počinjenih kaznenih djela krađe i neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari, te prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 19-godišnjak, dana 30./31. prosinca prošle godine, u Slavonskom Brodu, na Šetalištu braće Radića, sa parkirališta otuđio osobni automobil (vlasništvo 48-godišnjakinje) sa kojim je tijekom noći prouzrokovao prometnu nesreću. Prilikom skretanja na kolni ulaz u Ulici Franje Kuhača, u Slavonskom Brodu, automobilom je udario u betonski rubni kamen kolnog ulaza, metalna vrata i ogradu dvorišta osnovne škole. Nakon toga se udaljio sa mjesta događaja, dok su policijski službenici automobil zatekli na mjestu prometne nesreće i nakon očevida vratili vlasnici.  

Nadalje je utvrđeno da je osumnjičeni, dana 6./7. siječnja 2022. godine, tijekom noći, u Slavonskom Brodu, u Ulici Ivana Gundulića, otuđio drugi osobni automobil, koji je 32-godišnja vlasnica ostavila otključanog i sa ključevima u kontakt bravi. Dana 7. siječnja, u 2,15 sati, osumnjičeni je sa otuđenim automobilom prouzrokovao prometnu nesreću u Slavonskom Brodu, na raskrižju Ulice J. Rimca i N. Tavelića. Ulaskom u raskrižje i prilikom skretanja zbog neprilagođene brzine je izgubio nadzor nad upravljačem automobila, sletio s kolnika, udario u metalni stup rasvjete, dva stabla, te je oštetio kamenjar s cvijećem. Nije bilo ozlijeđenih osoba.

Policijski službenici protiv 19-godišnjaka podnose kaznene i prekršajne prijave nadležnim tijelima.

Related Post