UHVATILA IH POLICIJA: Uz drogu i duhan je unosna „trgovačka“ roba

1767 0

Policija je oduzela 15,27 grama marihuane i 0,23 grama amfetamina, te 6.2 kilograma duhana
Foto Ilustracija
SLAVONSKI BROD, 26. svibnja 2020. – Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, jučer (25. svibnja), u ranim jutarnjim satima, u Slavonskom Brodu, zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 23-godišnjak. Izvršenim provjerama je utvrđeno da 23-godišnji hrvatski državljanin upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a prilikom pregleda vozila i osobe, policajci su kod 23-godišnjaka pronašli i oduzeli 15,27 grama marihuane i 0,23 grama amfetamina.
Policijski službenici protiv počinitelja prekršaja podnose prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici.
U ponedjeljak (25. svibnja) policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Brod, su kod 60-godišnjaka i 69-godišnjaka pronašli duhan bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem, policajci su utvrdili da su 60-godišnjak i 69-godišnjak kupili duhan od 46-godišnjaka s područja Slavonskog Broda. Temeljem naloga Županijskog suda, izvršena je pretraga doma i prostorija koje koristi 46-godišnjak, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto ukupno 6.2 kilograma duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske.
Policijski službenici protiv prekršitelja podnose Obavijest o počinjenom prekršaju nadležnom Carinskom uredu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o trošarinama.

Related Post