ULAGANJE U ZNANJE, ULAGANJE JE U RAZVOJ

746 0

Zamjenica Gradonačelnika Vesna Đapić smatra da bi to trebao biti poticaj za Brodsko-posavsku županiju da se uključi u stvaranje boljih uvjeta i unapređenja osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja u Novoj Gradiški

 

NOVA GRADIŠKA, 18. srpnja 2016. – Prigodna svečanost na kojoj su zamjenica gradonačelnika Vesna Đapić i Mihaela Đeraj, pročelnica gradskog Odsjeka za društvene djelatnosti, uručile novčane potpore učenicima osnovnih i srednjih škola za postignute uspjehe na državnim natjecanjima i osvojeno jedno od prva tri mjesta, bila je prigoda da se, uz nagrađene učenike, mentori i ravnatelji upoznaju s mjerama koje se poduzimaju u cilju unapređenja osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja u Novoj Gradiški. Za to je ove godine u gradskom proračunu osigurano više od pola milijuna kuna.

 

-Unatoč tomu što osnivač osnovnih i srednjih škola u Novoj Gradiški nije Grad Nova Gradiška već Brodsko-posavska županija svake godine osiguramo u proračunu određena sredstva za promociju i unapređenje osnovnog, srednjoškolskog i visokog obrazovanja.

Za 2016. godinu u proračunu je osigurano 100.000 kuna za informatizaciju osnovnih i srednjih škola. Vjerujem da ćemo do početka nove školske godine za njih nabaviti pametne ploče. Sredstva u iznosu od 50.000 kuna osigurana su za opremanje kabineta za kemiju u Gimnaziji i 50.000 kuna za opremanje kabineta za pneumatiku u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi. Nisu izostala ni sredstva učenicima za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto na državnim natjecanjima. Imamo osigurana sredstva za Medicinski fakultet Josipa Jurja Štrosmajera u Osijeku za studij sestrinstva u Novoj Gradiški i ove godinu po prvi put u proračunu je osigurano 100.000 kuna za studij robotike.

Program osnovnoškolskog, srednjoškolskog i visokog obrazovanja za 2016. godinu usvojen je od strane Gradskog vijeća u iznosu od 513.400 kuna – kazala je Mihaela Đeraj, a zamjenica Gradonačelnika Vesna Đapić dodala da bi to trebao biti mali poticaj za Županiju da se i ona uključi u stvaranje boljih uvjeta i unapređenja obrazovanja u Novoj Gradiški.

Related Post

Sretan Uskrs !

Autor - 14/04/2017 0
Uskrs je prolaz u život, u pobjedu, u povjerenje, u ljudskost koja više nikada ne može prestati. Uskrs je dan…