Projekt izgradnje vodovoda i kanalizacije potaknuo rješavanje drugih komunalnih problema

1802 0

NOVA GRADIŠKA, 15. travnja 2018. – Izgradnja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Nova Gradiška, uz rješavanje vodoopskrbe i odvodnje, koristi se i kao prilika rješavanja drugih komunalnih problema i za unapređenje komunalne infrastrukture u mjestima u kojima se grade vodovod i kanalizacija.

U Novoj Gradiški to je modernizacija kolnika u dijelu Željezničke ulice pored gradskog groblja prema Segedu. Namjera je, kako najavljuje gradonačelnik Vinko Grgić, uz asfaltiranje kolnika, kod gradskog groblja izgraditi prijeko potrebna parkirališta, a kod Segeda izgraditi cestovni most nužan za spajanje južnog dijela grada sa Prvčom. Rade se projekti, a u dogovoru s Hrvatskim vodama traže se najbolja i najisplativija rješenja.

U Cerniku se modernizira Potočna ulica i kada bude asfaltirana bit će to prometnica koja će zapadno od Šumetliuce povezivati Cernik i Novu Gradišku. Puno će značiti za stanovnike te ulice. U modernizaciju Potočne ulice uklapa se i inicijativa fra Vejncislava Janjića, gvardijana cerničkog samostana, da se uz brojne druge inicijative, uredi platoa ispred crkve sv. Petra i Pavla i izgrade parkirališta. Ove radove sufinanciraju Općina Cernik i Franjevački samostan.

Izgradnja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Nova Gradiška na području Općine Rešetari potaknula je uređenje pješačkih staza, a mještani koriste priliku da urede kolne prilaze svojim kućama.

Related Post