ŽUPAN POSJETIO ŠTIĆENIKE DOMA ZA STARIJE I NEMOĆE

824 0

SLAVONSKI BROD , 20. prosinca 2012. – Župan Danijel Marušić posjetio je sa zamjenikom Davorom Vlaovićem i pročelnicom Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Klarom Šćukom Dom za starije i nemoćne.

Vršitelj dužnosti ravnatelja Ivica Alilović s predsjednicom Upravnog vijeća doma i zamjenicom župana Ružicom Vidaković upoznali su ih s obavljenim radovima koji su u domu štićenicima poboljšali život. Renovirana je kuhinja i 26 renoviranih kupaonica. Vrijednost građevinskih radova 726.000 kuna. Obavljeni su i drugi radovi. U opremu za kuhinju, informatičku, medicinsku opremu za stacionar i opremu za glačanje i sušenje rublja te stroj za pranje i poliranje podova uloženo je 766.000 kuna. Sanacija zidova i hodnika, zbog vlage u kupaonicama, adaptacija garderobe djelatnika i WC-a u prizemlju stoji 264.000 tisuća kuna.

 

Dosad je u radove u Domu utrošeno ukupno oko 9,5 milijuna kuna.

Nakon obilaska župan se družio s korisnicima u dnevnom boravku. Istaknuo je kako je sretan što je županijsko izaslanstvo posjetilo Dom pred Božić te kako je zadovoljan radovima, obnovom i opremanjem doma koji su poboljšali uvjete života njegovih korisnika.

Župan se zahvalio ljudima koji vode Dom na čelu s Upravnim vijećem i zaželio korisnicima Doma da svoje umirovljeničke dane provedu u mirnom i lijepom okruženju jer su zaslužili lijepu i mirnu starost.

 

Ružica Vidaković, predsjednica Upravnog vijeća, istaknula je kako Vijeće ni ove godine nije odustalo od ulaganja u bolji standard Doma te kako je osoblje emocionalno vezano za korisnike i radi svoj posao najbolje što može. Dodala je kako, nažalost, postoji lista čekanja na kojoj je između 350 do 400 građana kojima Dom nije u mogućnosti pružiti smještaj zbog popunjenog kapaciteta.

Related Post