ŽUPAN UGOSTIO UČENIKE KLASIČNE GIMNAZIJE

961 0

SLAVONSKI BROD, 20. ožujka 2013. – Brodsko-posavski župan Danijel Marušić sa zamjenicima Ružicom Vidaković i resornim pročelnikom Vladimirom Štefanekom u utorak je primio učenike 4. a razreda Klasične Gimanzije

iz Slavonskog Broda koji već više godina zaredom osvajaju prva mjesta na županijskim natjecanjima iz geografije, a velike uspjehe postižu i na nacionalnoj razini.

 

S učenicima Teom Tadić, Marijom Jozić, Svenom Sokolarom, Denisom Markovićem (1. mjesto na županiji ove godine) i Dominikom Miščančukom (3. mjesto na državnom prošle godine) bio je i njihov profesor geografije Ivica Blažević pod čijim su stručnim vodstvom i postigli tako vrijedne rezultate.

 

Uz čestitke i želje da isti uspjeh ponove i na državnom natjecanju, župan Marušić je iskazao nadu da će se nakon završenih fakulteta vrati u Brodsko-posavsku županiju i pomoći razvoju svog kraja, a zamjenica župana Ružica Vidaković je istaknula kako se uz ovakve mlade ljude koji hoće učiti i stjecati nova znanja ne treba bojati budućnosti.

 

Profesor Blažević je istaknuo kako dobri rezultati iz geografije nisu jedini koje postižu brodski “klasičari” koji su osvojili niz odličnih mjesta na natjecanjima iz ostalih predmeta kako na županijskim tako i na državnim natjecanjima pri čemu se posebno ističe 2. mjesto Mije Bilandžije iz matematike na nacionalnoj razini.

 

Autor bpz/novagra

Related Post