ŽUPANIJSKA RAZVOJNA STRATEGIJA – GRADOVI I OPĆINE PREDLAŽU PROJEKTE

1402 0

SLAVONSKI BROD, 26. prosinac 2010. – U organizaciji Upravnog odjela za razvoj i europske integracije dana 21. prosinca 2010. godine u Županijskoj gospodarskoj komori održan je 4. sastanak Radne skupine za izradu Županijske razvojne strategije. Radi uključivanja što većeg broja sudionika u raspravu o strateški važnim pitanjima razvoja Županije ovom sastanku prisustvovali su i članovi Savjeta za Europske integracije Brodsko-posavske županije te članovi dosadašnjeg Regionalnog partnerskog odbora.

 

Nazočne je pozdravio zamjenik župana za gospodarstvo g. Davor Vlaović, a raspravom je rukovodio predsjednik Radne skupine pročelnik Upravnog odjela za razvoj i europske integracije Marijan Štefanac. Uz aktivnu raspravu sudionika na sastanku je definirana vizija, strateški ciljevi i prioriteti razvoja Brodsko-posavske županije.

 

Županijska razvojna strategija bit će dovršena do siječnja iduće godine, a usvajanje od strane Skupštine Brodsko-posavske županije očekuje se u veljači 2011. godine. Do sada je pripremljena osnovna analiza stanja BPŽ po svim sektorima, SWOT analiza, te utvrđen prijedlog vizije razvoja, ciljevi i razvojni prioriteti.

 

 

Kao sastavni dio Županijske razvojne strategije, posebice iz vizije, ciljeva i prioriteta, trebaju proizaći strateški razvojni projekti. Gradovi i općine trebaju najkasnije do 10. siječnja 2011. godine dostaviti u Upravni odjel za razvoj i europske integracije BPŽ (na e-mail: jpp@bpz.hr) projektne prijedloge (projektne ideje). Projekti koji budu sastavni dio Županijske razvojne strategije imati će prednost kod kandidiranja prema sredstvima iz EU fondova i domaćih izvora financiranja.

Related Post